+
Visionsbild: Hufvudstaden.
 • Hufvudstaden bygger på höjden i city

  PUBLICERAD 2017-01-23 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-01-23 16:25

  Textstorlek

  Dela med andra

  Hufvudstaden får en markanvisning för att bygga 10 000 kvadratmeter kontor ovanpå deras fastighet Orgelpipan 7. Fastigheten ligger mitt i centrala Stockholm, bredvid Åhlénshuset.

  Projektet går ut på att fastigheten byggs på med minst tre våningar, och därmed växer från dagens 16 000 kvadratmeter till 26 000 kvadratmeter.

  Fastigheten upplåts i dagsläget med tomträtt, vilket den även fortsättningsvis ska göra. Exploateringskontoret föreslår att det inte ska utgå någon avgäld för den tillkommande ytan.

  I detaljplanearbetet ska staden och bolaget också utreda förutsättningarna för att bygga bostäder inom fastigheten.

  Staden bedömer att detaljplanearbetet kommer att pågå i cirka 18 månader. Byggstart planeras därför till 2019.

  Ärendet tas upp på exploateringsnämndens möte den 2 februari.

  Maria Nordlander 

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Wihlborgs miljardsäljer i Lund

  Transaktioner Wihlborgs säljer fastigheten Landsdomaren 6 i Lund till Intea Fastigheter. Köpeskillingen uppgår till 1,4 miljarder kronor. 

 • Spår affärer för 150 miljarder 2019

  Fastighetsmarknad Trots att många spår lågkonjunktur och nedgångar har transaktionsmarknaden för fastigheter börjat starkt under 2019. Även om antalet avslut varit något färre än tidigare, har flera av dem varit stora. Mikael Söderlundh från Pangea och Newsecs Alexandra Lövgren spår ett starkt transaktionsår även 2019, bland annat genom ett antal större strukturaffärer. 

 • Bonava förstärker organisationen

  Rekrytering Bonava har utsett Carl Rietz till Senior Vice President för den nya funktionen Processes & Technology. Bolaget förstärker även organisationen med en ny IR-chef och presschef. 

 • ANNONS
  • Tre nya hyresgäster i Gamlestads Brygga

   Uthyrning väst Peab har tecknat tre hyresavtal i projektet Gamlestads Brygga i Göteborg. Hyresgästerna är godisbutiken 4-gott, Fastighetsbyrån och Pressbyrån. Colliers International har agerat rådgivare vid samtliga uthyrningar. 

  • Citycon rekryterar tre

   Rekrytering Citycon utökar inom uthyrning och rekryterar Tobias Rönnberg, Elias Söderström och Jonatan Westerblom. Samtliga kommer att arbeta med uthyrning av de kommersiella lokalerna i bolagets nio svenska köpcentrum. 

 • Negativ nettouthyrning för Castellum

  Börs Castellums förvaltningsresultat steg 9 procent i det första kvartalet med stöd av stigande hyresintäkter men nettouthyrningen var negativ till följd av svagare hyresmarknad.

 • ANNONS
 • Säljer till staten för halv miljard

  Transaktioner Ratos säljer sin fastighet Stockholm Lejonet 4 i regeringskvarteren till staten. Man har sedan ett tag bedrivit förhandlingar med Statens Fastighetsverk och har nu nått en överenskommelse.

 • Tobias Bjurling ny CFO på Svevia

  Rekrytering Tobias Bjurling har utsetts till ny ekonomi-och finanschef på Svevia. Han efterträder Åsa Neving, som gått över till rollen som CFO på Bravida.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived