+
Visionsbild: Strategisk Arkitektur och Brunnberg & Forshed.
 • Fabege anlitar Zengun i söder

  PUBLICERAD 2017-01-23 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2017-01-24 09:10

  Textstorlek

  Dela med andra

  Fabege väljer byggbolaget Zengun som totalentreprenör för nybygget av kvarteret Pelaren i blivande Söderstaden i Stockholm. Nybygget är stadsdelens första, och kommer att bli 3:s nya huvudkontor.

  Byggnaden kommer att omfatta 31 000 kvadratmeter fördelat på 14 våningar och ligga parallellt med Nynäsvägen, mitt emot Globen. Bygget är det första i nya Söderstaden, som innefattar utvecklingen i Globenområdet, Slakthusområdet, Södra Skanstull och Gullmarsplan-Nynäsvägen.

  – Att sätta första avtrycket i nya Söderstaden och att få utveckla ett kontor med ett företag som 3 är en oerhört stimulerande utmaning. Vi ser fram emot en spännande resa tillsammans med Zengun. Vårt mål är att få 3:s nya kontor att bli det referensprojekt som definierar Söderstaden, säger Klas Holmgren – Chef projekt och förädling på Fabege.

  Arbetena startar under våren och färdigställs under 2018.

  Huset kommer alltså att ägas av Fabege. Arkitekterna för huset är Strategisk Arkitektur och Brunnberg & Forshed i samarbete.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • De ensammas minister

  Samhälle Ensamhet är en fråga som fler och fler tar på allvar, än har vi dock ingen minister i ämnet. Fastighetsnytt ställde några frågor till Tracey Crouch, den tidigare ministern för ensamhet i Storbritannien, om hur hon ser på rollen.

 • Prime Livings nyemissionsplaner går i stöpet

  Börs Prime Livings förslag om att ändra bolagsordningen och bemyndiga styrelsen att emittera aktier röstades ner på årsstämman. Den hårt prövade bostadsbyggaren har tidigare aviserat planer på att emittera aktier för upp till 400 miljoner kronor.

 • Acrinova planerar köp i Trelleborg

  Transaktioner Acrinova planerar köp av tre kommersiella fastigheter i Trelleborgs kommun. De berörda fastigheterna är Trävaren 3, Lavetten 38 samt Trävaran 12. 

 • ANNONS
  • Utvecklar bostäder i Huskvarna

   Bostäder APP Properties vinner en markanvisningstävling för bostadsområdet Fagerslätt i Huskvarna. Det vinnande förslaget, Fagerslätts Glänta, består av runt 50 nya lägenheter, fördelat på fyra olika hus. 

  • Catena hyr ut i Växjö

   Uthyrning Catena hyr ut till Alvestaglass AB i Växjö. Uthyrningen avser totalt 6700 kvadratmeter i fastigheten Postiljonen 1.

 • 150 nya bostäder på Frösön

  Bostäder - norr Nischer Propertier har tilldelats en markanvisning för fastigheten Tanken 1 på Frösön i Östersunds kommun. Detta möjliggör byggnationen av cirka 150 nya hyresrätter. 

 • ANNONS
 • NP3 gör offensiv nyemission

  Börs NP3 tar in 102 miljoner kronor i en riktad nyemission av preferensaktier för att kunna snabba på sin tillväxt.

 • Åsa Henninge till Akademiska Hus

  Rekrytering Åsa Henninge blir ny marknadsområdesdirektör på Akademiska hus. Hon kommer närmast från rollen som vd på Wästbygg Projektutveckling.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived