+
 • Bygger bostadsrätter i Malmfälten

  PUBLICERAD 2017-01-27 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2017-01-27 08:54

  Textstorlek

  Dela med andra

  Riksbyggen har ingått ett avtal med LKAB om att bygga cirka 250 bostadsrätter i Malmfälten under en tioårsperiod.

  Samarbetet innebär att LKAB säljer mark till Riksbyggen som i sin tur utvecklar bostäder i Kiruna och Gällivare. I takt med samhällsomvandlingen kommer flera av de bostadsrättsföreningar som Riksbyggen förvaltar idag att rivas.

  – Vi måste se till att det byggs bostadsrätter för att kompensera för de bostäder som avvecklas. För att LKAB ska lyckas med samhällsomvandlingarna är det viktigt att hitta samarbetspartners som ser möjligheter och vill bygga bostäder i Malmfälten, och vi är glada över att ingå ett långsiktigt samarbete med Riksbyggen, säger Mikael Westerlund, chef för beställarorganisationen vid LKAB:s samhällsomvandlingsenhet.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived