+
 • ICA säljer portfölj i Norge för 2,2 miljarder

  PUBLICERAD 2016-12-02 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2016-12-02 09:09

  Textstorlek

  Dela med andra

  ICA Fastigheter säljer ICA Eiendom Norge AS, med 58 fastigheter i Norge, för 2,2 miljarder kronor till den norska fonden Union Real Estate Fund II.

  Affären sker som ett led i att ICA Gruppen tidigare sålt dagligvaruverksamheten i Norge. Affären ger ICA Gruppen ett positivt kassaflöde om cirka 1,9 miljarder kronor och en reavinst om drygt 400 miljoner kronor.

  – Det har varit ett stort intresse för fastigheterna. Vi är nöjda med köpeskillingen och med att våra medarbetare i ICA Eiendom erbjuds fortsatt anställning. Det känns bra att nu kunna sätta punkt för den process vi inledde under 2014 för att lämna Norge, säger ICA Gruppens vd Per Strömberg.

  I och med denna försäljning är hela fastighetsbeståndet i Norge avyttrat. Totalt har 73 fastigheter sålts för 2,8 miljarder kronor.

  Pangea Property Partners har varit finansiell rådgivare, Advokatfirmaet Haavind legal rådgivare och Handelsbanken Capital Markets har agerat finansiell rådgivare avseende skuldfinansiering.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived