+
Lennart Sten. Foto: Fastighetsägarna.
 • AP4 och Kåpan investerar i Svenska Handelsfastigheter

  PUBLICERAD 2016-12-21 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2016-12-21 14:27

  Textstorlek

  Dela med andra

  Svenska Handelsfastigheter får två nya stora institutionella delägare när Fjärde AP-fonden och Kåpan Pensioner köper aktier i en riktad nyemission. Tack vare det nya kapitalet får fastighetsbolaget ett förvärvsutrymme om cirka 3,5 miljarder kronor givet belåningsgraden 55 procent. Det rapporterar Dagens industri på tisdagen.

  – Vi tycker att det är en rimligt aggressiv belåningsgrad i dagens marknadsläge, säger bolagets vd Lennart Sten i samtal med Di.

  Trots det nya delägandet håller Lennart Sten tillsammans med medgrundarna Thomas Holm och Johan Röhss röstmajoritet i bolaget men det finns fördelar med nya ägare som Lennart Sten påpekar.

  – De nya ägarna ger ekonomisk stabilitet, men även en kvalitetsstämpel som vi har glädje av i samtal med exempelvis kommuner, säger han till Di.

  Svenska Handelsfastigheter äger idag cirka 180 000 kvadratmeter externa köplador och portföljen värderas till drygt 3 miljarder kronor.

  – Inom fem år kan jag tänka mig att vi har en portfölj med fastigheter värderade till ungefär 10 miljarder kronor, säger Lennart Sten till Di.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived