+
Från Malmö.
 • 3 700 bygglov i Malmö under året

  PUBLICERAD 2016-12-16 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2016-12-16 10:21

  Textstorlek

  Dela med andra

  Under 2016 har 3 700 bostäder beviljats bygglov i Malmö. Därmed slås förra årets rekord med 500 bostäder.

  Av byggloven är cirka 65 procent hyresrätter, 32 procent bostadsrätter och 3 procent småhus. Under året har 2 800 bostäder byggstartats, 400 fler än förra året.

  Bland de områden där det byggts finns Sorgenfri, Limhamns sjöstad och Hyllie.

  Under året har stadsbyggnadsnämnden klubbat detaljplaner med drygt 2 900 bostäder. Av dem har ungefär 1 000 överklagats och cirka 500 inte ännu vunnit laga kraft. Drygt 9 000 bostäder finns i redan lagakraftvunna detaljplaner.

  – Det är mycket hårt arbete som ligger bakom de här fina siffrorna. Staden rår inte över själva bostadsbyggandet, men vad vi kan göra är att skapa förutsättningar för andra att vilja bygga. Då är bra planberedskap, en smidig organisation och goda relationer med byggbranschen a och o, säger Märta Stenevi (MP), kommunalråd och stadsbyggnadsnämndens ordförande.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • De ensammas minister

  Samhälle Ensamhet är en fråga som fler och fler tar på allvar, än har vi dock ingen minister i ämnet. Fastighetsnytt ställde några frågor till Tracey Crouch, den tidigare ministern för ensamhet i Storbritannien, om hur hon ser på rollen.

 • Prime Livings nyemissionsplaner går i stöpet

  Börs Prime Livings förslag om att ändra bolagsordningen och bemyndiga styrelsen att emittera aktier röstades ner på årsstämman. Den hårt prövade bostadsbyggaren har tidigare aviserat planer på att emittera aktier för upp till 400 miljoner kronor.

 • Acrinova planerar köp i Trelleborg

  Transaktioner Acrinova planerar köp av tre kommersiella fastigheter i Trelleborgs kommun. De berörda fastigheterna är Trävaren 3, Lavetten 38 samt Trävaran 12. 

 • ANNONS
  • Utvecklar bostäder i Huskvarna

   Bostäder APP Properties vinner en markanvisningstävling för bostadsområdet Fagerslätt i Huskvarna. Det vinnande förslaget, Fagerslätts Glänta, består av runt 50 nya lägenheter, fördelat på fyra olika hus. 

  • Catena hyr ut i Växjö

   Uthyrning Catena hyr ut till Alvestaglass AB i Växjö. Uthyrningen avser totalt 6700 kvadratmeter i fastigheten Postiljonen 1.

 • 150 nya bostäder på Frösön

  Bostäder - norr Nischer Propertier har tilldelats en markanvisning för fastigheten Tanken 1 på Frösön i Östersunds kommun. Detta möjliggör byggnationen av cirka 150 nya hyresrätter. 

 • ANNONS
 • NP3 gör offensiv nyemission

  Börs NP3 tar in 102 miljoner kronor i en riktad nyemission av preferensaktier för att kunna snabba på sin tillväxt.

 • Åsa Henninge till Akademiska Hus

  Rekrytering Åsa Henninge blir ny marknadsområdesdirektör på Akademiska hus. Hon kommer närmast från rollen som vd på Wästbygg Projektutveckling.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived