+
 • Sveafastigheter säljer projekt i Kalmar

  PUBLICERAD 2016-11-15 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2016-11-15 08:58

  Textstorlek

  Dela med andra

  Sveafastigheter har avyttrat fastighetsutvecklingsprojektet för Linnéuniversitetet i Kalmar till Länsförsäkringar Kalmar län, IngaBritt och Arne Lundbergs forskningsstiftelse, P&E Persson AB samt en pensionsstiftelse.

  Fastigheten, med Linnéuniversitetet som den huvudsakliga hyresgästen, förvärvades från Akademiska Hus i maj 2013. Vid den tidpunkten omfattade den uthyrningsbara ytan ca 12 000 kvadratmeter. Sveafastigheter inledde om- och tillbyggnad på cirka 19 000 kvmadratmeter universitetslokaler.

  – Det känns mycket bra att lämna över fastigheten och projektet till en grupp av stabila och långsiktiga ägare. Fastigheten är dessutom den sista investeringen i Sveafastigheter Fund III, så det är extra roligt att kunna avsluta fonden i vilken vi har levererat mycket god avkastning åt våra investerare med ett projekt där vi också har kunnat skapa stort mervärde för Linnéuniversitetet och Kalmar kommun, säger Johan Tengelin, vd på Sveafastigheter.

  Fastigheten beräknas vara klar för första inflyttning under 2018 och övergick till de nya ägarna den 14 november 2016.

  Kilpatrick Townsend och Cushman & Wakefield var rådgivare till säljaren och Pareto var rådgivare åt köparna.

  Redaktionen

  1 kommentarer

  1. lars johnsson 2016-11-25

   Det som jag tycker är lite underligt är att lf kalmar har sålt ut sitt hyresfastighetsbestånd som väl givit en avkastning på mellan ca 10-15% och satsar 350milj i ett projekt som ger ca 3-4%??

   Reply

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Hönan, ägget och vi andra

  Krönikor Den senaste artikeln jag läste handlade om befolkningsutvecklingen i Stockholm. Till synes obeskrivligt tråkigt, men besöket provocerades fram av Regionplanekontorets senaste statistik som visar ett trendbrott – att befolkningen i Stockholms län för första gången på länge minskade under 2018. Mild panik utbröt hemma hos undertecknad då dennes analyser i det dagliga arbetet ofta grundar sig i just befolkningsökningen, skriver Bojan Ticic.

 • Christer Larsson lämnar – ersättare klar

  Rekrytering, Syd Christer Larsson lämnar jobbet som stadsbyggnadsdirektör i Malmö i sommar. Marcus Horning, som idag har motsvarande roll i grannkommunen Lund, föreslås bli hans efterträdare. 

 • Convendum växer i Stockholm

  Uthyrning Convendum har tecknat två nya hyresavtal om totalt 11 200 kvadratmeter i Stockholm. Bolaget utökar sin etablering i Umami Park, i Sundbyberg och hyr ytterligare 6200 kvadratmeter. Dessutom etablerar bolaget en ny enhet om 5000 kvadratmeter på Kungsholmen.

 • ANNONS
 • Kronan rasar efter Riksbanksbesked

  Börs, Ekonomi Kronan försvagas kraftigt på torsdagen efter att Riksbanken lämnat räntan oförändrad och meddelat att man skjuter kommande räntehöjningar på framtiden. Risken är stor att kronan fortsätter tappa mark framöver.

 • ANNONS
 • Riksbanken skjuter upp höjning

  Börs, Ekonomi Riksbanken lämnar räntan oförändrad på torsdagen och skjuter upp tidpunkten för nästa höjning till i slutet av året eller i början av nästa år. Därefter väntas ökningstakten bli lägre än vad som angetts tidigare.

 • Rekord för Platzer

  Börs Platzers förvaltningsresultat ökade 20 procent i det första kvartalet till den högsta nivån någonsin för ett enskilt kvartal. Förbättringen var främst ett resultat av ökade hyresintäkter.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived