+
David Mindus är vd på Sagax. Foto: Hemsö.
 • Sagax emission fulltecknad – gör en riktad emission

  PUBLICERAD 2016-11-02 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2016-11-02 09:27

  Textstorlek

  Dela med andra

  Sagax har nu genomfört sin företrädesemission av det nya stamaktieslaget D-aktier. Emissionen uppgick initialt till 383 miljoner kronor och den övertecknades kraftigt, enligt ett marknadsmeddelande från bolaget. Därför väljer man att utnyttja det bemyndigande man fått från bolagets extrastämma att via en riktad emission ge ut D-aktier för ytterligare 101 miljoner kronor.

  Totalt kommer bolaget då att ha emitterat 18 250 000 nya D-aktier, till teckningskursen 26,5 kronor, och tagit in närmare 484 miljoner kronor i nytt kapital.

  Den riktade emissionen riktas till investerare som ingått investeringsåtaganden i samband med företrädesemissionen. Den riktade emissionen medför en utspädning om 1,6 procent i förhållande till antalet befintliga aktier och röster, när man tagit hänsyn till de två emissionerna.

  ”Skälet till den riktade emissionen och avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt är att möjliggöra för Bolaget att uppfylla investeringsåtagandena som ingåtts med anledning av företrädesemissionen samt för att öka spridningen av aktien och underlätta en ändamålsenlig handel i stamaktien av serie D,” skriver Sagax i sitt meddelande.

  Sverrir Thór

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived