+
Louise Lindh. Foto: Lundbergs.
 • Louise Lindh ny vd på Lundbergs

  PUBLICERAD 2016-11-16 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2016-11-16 14:51

  Textstorlek

  Dela med andra

  Fastighets AB L E Lundberg har utsett Louise Lindh till ny vd. Hon efterträder därmed Peter Whass som varit vd sedan 2004. Samtidigt sker flera andra organisationsförändringar i bolaget.

  Louise Lindh har jobbat på bolaget 2005, sedan 2008 som vice vd och Regionchef Stockholm. Hon är dotter till Fredrik Lundberg, tidigare vd och idag ordförande i bolaget.

  – Drivna bland annat av digitaliseringen förändras våra kunders behov snabbt och vi tar stora steg framåt för att möta de nya kraven. Det är med stor respekt jag tar mig an rollen, en roll som både min far och min farfar haft, säger Louise Lindh.

  – Jag är mycket glad för att Louise är beredd att ta på sig VD-rollen. Hon känner företaget väl, har en gedigen erfarenhet och kunskap samt en hög energinivå, säger Fredrik Lundberg, ordförande i Fastighets AB L E Lundberg.

  Blir kvar i sfären
  Nuvarande vd Peter Whass blir kvar i sfären, som arbetande ordförande i systerbolaget Byggnads AB L E Lundberg, som ansvarar för projektutveckling. Han kvarstår även i styrelsen för Fastighets AB L E Lundberg.

  I övrigt utses Johan Ladenberg, idag chef för bolaget Hyres- och Fastighetsadministration, till ny vice vd.

  Roger Ekström lämnar sin tjänst som Regionchef Öst men kvarstår som vice VD och blir chef för Kommunikation och Hållbarhet.

  Som ny Regionchef Öst tillträder Christian Claesson. Han arbetar idag som Affärsområdeschef Handel, en tjänst han haft sedan 2015.

  Johan Sandborgh tillträder som ny Regionchef Stockholm. Han har sedan 2009 arbetat med kommersiell förvaltning inom bolaget.

  Storägare
  Lundberg Fastigheter ingår i den större sfären Lundbergföretagen, som också är storägare i bland annat Industrivärden och Hufvudstaden.

  Under våren 2015 gav Fredrik Lundberg bort aktier i Lundbergföretagen för 6 miljarder kronor till Louise Lindh och sin andra dotter Katarina Martinsson, som också sitter i styrelsen. Då beskrev han det som ett första steg för en framtida generationsväxling.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived