+
Bild: Göran Eneroth/Strategisk Arkitektur.
 • Kontor + simhall = sant i Solna

  PUBLICERAD 2016-11-09 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2016-11-10 10:03

  Textstorlek

  Dela med andra

  I Solna planerar Fabege och kommunen en ny simhall – med ett helt kontorshus som ”tak”. Detta är kommunens sätt att komma runt byggherrarnas ovilja att bygga just simhallar.

  Den befintliga simhallen i Vasalund har funnits i 60 år och börjar bli sliten. Kommunen konstaterade dock att det inte fanns någon byggherre som ville bygga en ny, skriver Dagens Nyheter.

  Men nu har man alltså kommit överens med Fabege, med Solna som sin främsta fokus-kommun, att bygga en simhall i bottenvåningarna av en ny kontorsbyggnad.

  Rent praktiskt kommer det att ske genom så kallad tredimensionell fastighetsbildning, där man skapar två olika fastigheter. Solna kommun bygger simhallen och Fabege kontor.

  Bygget ska ligga vid järnvägen mitt emot Arenastaden.

  – Det är just genom att kombinera en simhall med kontor i ett attraktivt läge man kan komma ned till rimliga kostnader. Simhallar är ju något som nästan sätter kommuner i konkurs, säger Pehr Granfalk (M), ordförande i kommunstyrelsen till DN.

  Planerna ska diskuteras vid kommunstyrelsens nästa möte, och om allt går som planerat ska huset stå klart omkring 2020.

  Redaktionen

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived