+
Bild: Malmö stad.
 • Kockums gamla varvshallar får nytt liv

  PUBLICERAD 2016-11-18 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2016-11-18 11:40

  Textstorlek

  Dela med andra

  På torsdagen skickades en ny detaljplan för Kockums gamla varvshallar i Malmö ut på samråd. Förslaget innehåller 160 nya lägenheter och ombyggnation av de gamla byggnaderna till kontor och andra verksamheter, som hotell, teatrar och restauranger.

  Kockums verkstad flyttade till platsen redan 1910. Idag är området stängt för allmänheten. Syftet med förslaget är att skydda de gamla industrierna från rivning och istället ge dem nya funktioner. Omvandlingen beräknas ge omkring 700 möjliga arbetstillfällen. En gång- och cykelbro föreslås över Varvsbassängen till Beijerskajen, för att avlasta trafiken till och från Västra hamnen.

  – Varvsstaden är en spännande del av Malmö och en viktig länk mellan Västra hamnen och centrum. Det är mycket glädjande att utvecklingen även på den här sidan av bassängen nu kommer igång och cykelbron är viktig för mobiliteten i hela Västra hamnen, säger stadsbyggnadsnämndens ordförande Märta Stenevi (MP).

  – Ett idag helt stängt och slitet område från Kockumseran öppnas nu upp för liv, rörelse och bostäder. Historien bevaras samtidigt som Västra hamnen byggs samman med centrum, säger Sofia Hedén (S), vice ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

  Samrådet pågår till 18 december 2016 och detaljplanen väntas antas i april 2017.

  Redaktionen

  1 kommentarer

  1. benny Holmberg 2018-04-26

   En gästhamn för sjö folk gärna restauranger och cafe ut mot bassängen ett bra tips
   är Trondheim där har dom byggt om ett gammalt Varv och bevarat gamla byggnader kranar och dockor. den omtalade utomhus bassängen som skulle ligga vid gamla post huset kan ligga i inre varvsbassängen.

   Reply

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived