+
Kiruna Torg. Illustration: White Arkitekter & Ghilardi Hellsten Arkitekter
 • KBAB tar över affärslokalerna i Kiruna

  PUBLICERAD 2016-11-15 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2016-11-15 15:22

  Textstorlek

  Dela med andra

  Affärslokalerna som ska finnas i det nya centrumet i Kiruna ska ägas och förvaltas av Kirunabostäder, KBAB. Det är innebörden av ett nytt förslag från Kiruna kommun, LKAB och KBAB som presenterades för handlarna på måndagen, detta enligt NSD.

  Tanken är att även mindre handlare ska få möjlighet att följa med till det nya centrumet. KBAB ska äga och förvalta nästan alla affärslokaler och undviker därmed att exploatörerna konkurrerar om vilka aktörer som ska finnas i respektive fastighet, vilket kan leda till höga hyror som de mindre handlarna inte har råd med.

  – Tanken att använda det som kallas för tredimensionell fastighetsbildning: Man gör en egen fastighet av den del som blir handel. Och det kräver förstås en samordning med den som bygger resterande del. Det måste vi nu ha dialoger kring, men jag är övertygad om att vi kommer hitta lösningar, säger Eva Ekelund, mark- och exploateringschef i Kiruna, till NSD.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived