+
Skalholt 1. Foto: Stockholms stad.
 • Hotell eller bostäder i Kista?

  PUBLICERAD 2016-11-02 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2016-11-02 09:56

  Textstorlek

  Dela med andra

  Stockholms stad har lagt fram två förslag för att omvandla en kontorsbyggnad i Kista till 710 bostäder eller 560 hotellrum, som en del i att utveckla Kista till en mer blandad stad.

  Förslaget rör fastigheten Skalholt 1 som förvärvades av ALM Equity under 2015. När bolaget köpte tomträtten var förvärvet villkorat av att en ny detaljplan om cirka 750 nya bostäder och cirka 10 000 kvadratmeter handel skulle vinna laga kraft.

  Nu har planerna gått vidare, och den 19 oktober påbörjades ett samråd om förslaget som pågår till den 16 november.

  Två olika alternativ
  Enligt Stockholms vision ska Kista förnyas och vidareutvecklas till en mer blandad stadsdel med bostäder, arbetsplatser och högre utbildning.

  Det aktuella förslaget består av två möjliga alternativ, på grund av höga bullernivåer i omgivningen. Det första innehåller i första hand bostäder, med i första hand bostäder – 710 bostäder. Det andra består av en blandning av bostäder och hotell, 430 smålägenheter och 560 hotellrum.

  I förslaget ingår också en utökning av fastigheten med en påbyggnad i två eller tre våningar.

  Maria Nordlander

  1 kommentarer

  1. Gustav Svärd 2016-11-02

   Väldigt trist att det itne tagits fram ett alternativ där man bygger på ett par av hörnen med klart fler våningar så att man kan få plats med alla hotelrummen och alla bostäderna. Helt klart en plats där sådan utveckling passar perfekt.

   Reply

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived