+
Flemingsberg centrum. Bild: Wikimedia.
 • Fler förskolor i bostädernas spår

  PUBLICERAD 2016-11-14 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2016-11-14 10:01

  Textstorlek

  Dela med andra

  Förra veckan beslutade Huddinge kommun om en lokalförsörjningsplan där man kommer fram till att befolkningsutvecklingen gör att man behöver 4 500 nya förskoleplatser om 15 år.

  Runt om i Huddinge pågår flera stora bostadsprojekt, och enligt planen ska flera tusen nya invånare flytta till kommunen de kommande åren. Det innebär även att behovet av förskoleplatser ökar. Fram till år 2031 beräknas det behövas mellan 250 och 300 nya avdelningar, det vill säga ungefär tre stora nya förskolor per år.

  – Det är en intensiv period de närmsta åren då vi behöver få fram nya förskoleplatser. Med den här planen kommer vi att kunna möta efterfrågan och samtidigt skapa förutsättningar för att minska barngruppernas storlek, berättar Karl Henriksson (KD), kommunalråd och ordförande i förskolenämnden.

  I Flemingsberg är behovet av nya platser som störst, nu och framöver.

  – Vi måste ligga steget före när vi planerar för nya bostadsområden och ha färdiga planer även när barnantalet ökar snabbare än beräknat, säger Karl Henriksson.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived