+
Flemingsberg centrum. Bild: Wikimedia.
 • Fler förskolor i bostädernas spår

  PUBLICERAD 2016-11-14 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2016-11-14 10:01

  Textstorlek

  Dela med andra

  Förra veckan beslutade Huddinge kommun om en lokalförsörjningsplan där man kommer fram till att befolkningsutvecklingen gör att man behöver 4 500 nya förskoleplatser om 15 år.

  Runt om i Huddinge pågår flera stora bostadsprojekt, och enligt planen ska flera tusen nya invånare flytta till kommunen de kommande åren. Det innebär även att behovet av förskoleplatser ökar. Fram till år 2031 beräknas det behövas mellan 250 och 300 nya avdelningar, det vill säga ungefär tre stora nya förskolor per år.

  – Det är en intensiv period de närmsta åren då vi behöver få fram nya förskoleplatser. Med den här planen kommer vi att kunna möta efterfrågan och samtidigt skapa förutsättningar för att minska barngruppernas storlek, berättar Karl Henriksson (KD), kommunalråd och ordförande i förskolenämnden.

  I Flemingsberg är behovet av nya platser som störst, nu och framöver.

  – Vi måste ligga steget före när vi planerar för nya bostadsområden och ha färdiga planer även när barnantalet ökar snabbare än beräknat, säger Karl Henriksson.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Spår affärer för 150 miljarder 2019

  Fastighetsmarknad Trots att många spår lågkonjunktur och nedgångar har transaktionsmarknaden för fastigheter börjat starkt under 2019. Även om antalet avslut varit något färre än tidigare, har flera av dem varit stora. Mikael Söderlundh från Pangea och Newsecs Alexandra Lövgren spår ett starkt transaktionsår även 2019, bland annat genom ett antal större strukturaffärer. 

 • Säljer till staten för halv miljard

  Transaktioner Ratos säljer sin fastighet Stockholm Lejonet 4 i regeringskvarteren till staten. Man har sedan ett tag bedrivit förhandlingar med Statens Fastighetsverk och har nu nått en överenskommelse.

 • Tobias Bjurling ny CFO på Svevia

  Rekrytering Tobias Bjurling har utsetts till ny ekonomi-och finanschef på Svevia. Han efterträder Åsa Neving, som gått över till rollen som CFO på Bravida.

 • ANNONS
  • Tre nya hyresgäster i Gamlestads Brygga

   Uthyrning väst Peab har tecknat tre hyresavtal i projektet Gamlestads Brygga i Göteborg. Hyresgästerna är godisbutiken 4-gott, Fastighetsbyrån och Pressbyrån. Colliers International har agerat rådgivare vid samtliga uthyrningar. 

  • Stenvalvet rekryterar fyra

   Rekrytering Stenvalvet förstärker sin organisation och rekryterar fyra nya medarbetare, bland annat rekryteras en affärsutvecklare och en fastighetsförvaltare.  

 • Ivana Stankovic till Svenska Hus

  Rekrytering, Syd Svenska Hus rekryterar Ivana Stankovic som regionchef i Skåne. Hon kommer närmast från Vasakronan, där hon varit affärsområdeschef i Malmö och Lund. 

 • ANNONS
 • Diös förvaltningsresultat steg i kv1

  Börs Diös förvaltningsresultat ökade med 13 procent i det första kvartalet stärkt av ökade hyresintäkter och lägre kostnader. Delårsrapporten visar även att det Norrlandsfokuserade bolaget ökar investeringarna.

 • Serneke bygger i Alingsås

  Fastighetsmarknad väst Serneke Bygg har tecknat ett entreprenadkontrakt för uppförandet av ett nytt varuhus på Bolltorps handelsområde i Alingsås. Kontraktet är värt cirka 37 miljoner kronor. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived