+
Henrik Saxborn är vd på Castellum. Foto: Castellum.
 • Castellum säljer kontor i Östersund

  PUBLICERAD 2016-11-18 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2016-11-18 09:33

  Textstorlek

  Dela med andra

  Castellum säljer fyra kontorsfastigheter i centrala Östersund till Intea för 256 miljoner kronor – ett led i att avyttra fastigheter för fyra miljarder efter köpet av Norrporten. Samtidigt påbörjas nybyggnationer för bolaget i Göteborg och Uppsala.

  Försäljningen i Östersund omfattar 18 700 kvadratmeter, cirka en tredjedel av Castellums innehav på orten. De största hyresgästerna är Skatteverket, Länsstyrelsen och Sveriges Domstolar. Frånträde sker den 1 december.

  – Försäljningarna är i överensstämmelse med vad vi aviserade i samband med köpet av Norrporten tidigare i år – det vill säga att försäljningar motsvarande ett nettovärde av minst 4 miljarder kronor kommer att genomföras, säger Henrik Saxborn, koncernchef på Castellum.

  Nybyggnation i Göteborg och Uppsala
  I Mölndal söder om Göteborg bygger bolaget 19 000 kvadratmeter. Investeringen uppgår till 180 miljoner kronor. Byggnaden, som ska stå klar vid årsskiftet 2017/2018, har hyrts ut till IT-distributören Exertis CapTech. Hyresvärdet uppgår till 14,4 miljoner kronor per år.

  I Uppsala uppför Castellum en handelsfastighet om cirka 5 150 kvadratmeter. Investeringen beräknas uppgå till 70 miljoner kronor. Färdigställandet beräknas till hösten 2017. Fastigheten ligger i handelsområdet Boländerna. 76 procent av fastigheten är uthyrd.

  Castellum har, efter avdrag för utestående företagscertifikat, outnyttjade krediter om cirka 4 miljarder kr, vilka kommer att utnyttjas till investeringarna.

  Pangea var Castellums rådgivare i affären.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived