+
Foto: Atrium Ljungberg.
 • Atrium Ljungberg köper Söderhallarna

  PUBLICERAD 2016-11-29 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2016-11-29 09:03

  Textstorlek

  Dela med andra

  Atrium Ljungberg förvärvar handels- och kontorshuset Fatburen 2 – Söderhallarna – vid Medborgarplatsen i Stockholm. Säljare är Stockholms stad, och köpeskillingen uppgår till 380 miljoner kronor.

  Söderhallarna består av två fastigheter, varav Atrium Ljungberg redan äger en. I och med köpet kommer bolaget att äga och förvalta båda fastigheterna som Söderhallarna består av.

  Fatburen 2 inrymmer saluhall, butiker och kontor med en total uthyrbar area om cirka 8 500 kvadratmeter med ett hyresvärde om 26 miljoner kronor.

  Atrium Ljungberg planerar att rusta upp och utveckla Söderhallarna och skapa en mötesplats full av folkliv.

  – Medborgarplatsen är en av Stockholms viktigaste mötesplatser men har en delvis outnyttjad potential. Stockholms stads mål är att öka folklivet kring Söderhallarna och Medborgarplatsen och genom att hallarna utvecklas stärks möjligheterna till det, säger Jan Valeskog, ordförande för fastighetsnämnden i Stockholms stad.

  Avtalet är villkorat av beslut i kommunfullmäktige i Stockholms stad. Detta beslut beräknas fattas under första kvartalet 2017. Tillträdet beräknas därefter ske under andra kvartalet 2017.

  Atrium Ljungberg vill även öppna upp fasaden mot torget för att skapa mer folkliv på platsen.

  –  Förvärvet av Söderhallarna är ett led i vår strategi att skapa sammanhängande stadsmiljöer med en intressant blandning av innehåll, säger Annica Ånäs, vd på Atrium Ljungberg.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived