• Tre aktörer utser arkitekter i Södra Värtan

  PUBLICERAD 2016-10-17 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2016-10-17 16:36

  Textstorlek

  Dela med andra

  Efter att i våras ha fått markanvisningar i Södra Värtahamnen, nästa steg i utvecklingen av Norra Djurgårdsstaden, har Bonnier, Niam och Abacus nu utsett arkitekter för sina projekt.

  För Bonniers del bjöds Arkitektkontoren BIG, AIX+DPS, LINK och TVARK efter prekvalificering in till ett parallellt uppdrag om utvecklingen av de markanvisade fastigheterna Hangö och Neapel. Uppdraget avser ett nytt kontorshus om 15 000 kvadratmeter i kvarteret Hangö samt en högre kontorsbyggnad om 50 000.

  Projektet kommer att utgöra en del av planprogrammet för Södra Värtan och planeras att gå till samråd vid årsskiftet 2016/2017. Det parallella uppdraget genomförs i samverkan med Stockholms Stad.

  Niam har valt Arkitema Architects för att rita sitt bostadskvarter i samma område. Projektet ligger i Södra Värtahamnens nordvästra del och består av 64 lägenheter. Konceptet bygger på en trappad volym som börjar på fyra våningar och arbetar sig upp i steg om två våningar. Den högsta delen blir tio våningar.

  Abacus samarbetar med FOJAB arkitekter i området. 71 bostäder ska byggas.

  Södra Värtan ska bestå av totalt elva nya kvarter, med 2 400 nya bostäder och 10 000 arbetsplatser.

  Maria Nordlander

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived