+
Torbjörn Wiberg är vd på Solnaberg.
 • Torbjörn Wiberg leder nytt fastighetsbolag som ska till börsen

  PUBLICERAD 2016-10-03 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2016-10-03 08:51

  Textstorlek

  Dela med andra

  Catella har bildat fastighetsbolaget Solnaberg Property AB och sålt till 275 av sina kapitalförvaltningskunder. Bolaget har i sin tur köpt fastigheten Bladet 3 i Solna från CapMan Real Estate för 858 miljoner kronor, vilket motsvarar en yield om 5,7 procent. Vd för det nybildade bolaget är Torbjörn Wiberg som för en tid sedan lämnade jobbet som chef för Folksam Fastigheter. Solnaberg Property som är ett enfastighetsbolag, en så kallad SPV, kommer att noteras på Stockholmsbörsens tillväxtmarknad First North under hösten.

  Enligt ett pressmeddelande från Catella är den förvärvade fastigheten attraktivt belägen i Solna. Den omfattar en yta om 31 325 kvadratmeter kontor samt ett garage och största hyresgästen är If Skadeförsäkring.

  Catella Corporate Finance var finansiell rådgivare i transaktionen och genomförde kapitalanskaffningen, 376 miljoner, i samabete med Catella Bank. Martin Malhotra, ansvarig projektledare hos Catella Corporate Finance säger i en kommentar till Fastighetsnytt.

  – Vi ser ett fortsatt stort intresse för balanserade produkter som har förutsättningar att ge god löpande avkastning till aktieägarna. Solnaberg Property AB har genomfört fastighetsförvärvet parallellt med en kapitalanskaffning och Catella har vid sidan om stamaktieemissionen arrangerat finansiering av förvärvet via banklån. Genom detta har bolaget erhållit attraktiv finansiering.” säger Martin Malhotra, ansvarig projektledare på Catella.

  Intresset för det nya bolaget var stort och emissionen fick stängas i förtid, enligt uppgift.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived