+
Andreas Nelvig är vd på NP3. Foto: Mike Straneus.
 • Sagax fjärde största ägare i NP3

  PUBLICERAD 2016-10-07 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2016-10-07 15:58

  Textstorlek

  Dela med andra

  NP3 Fastigheter har förvärvat tre stycken fastigheter från AB Sagax för 163,5 miljoner kronor. NP3 finansierar förvärvet genom en riktad nyemission.

  NP3 finansierar förvärvet genom en riktad nyemission där Bolaget emitterar 3 341 622 aktier vilka tillfaller Sagax som betalning för fastigheterna. Detta gör Sagax till fjärde största ägaren i NP3 med en ägarandel om 6,15 procent.

  Fastigheterna, två i Borlänge och en i Gävle, omfattar 21 960 kvadratmeter uthyrbar yta och är fullt uthyrda och obelånade.

  Syftet med beslutet om en riktad nyemission med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt är att få in en ny kapitalstark aktieägare som inte konkurrerar på den geografiska marknaden men som har god erfarenhet och kompetens inom likartade fastighetsslag.

  Den riktade nyemissionen beslutades av styrelsen den 7 oktober 2016 med stöd av bemyndigande från årsstämman den 2 maj 2016. Emissionen förväntas slutföras under oktober 2016.

  – För NP3 är denna affär ett kvitto på att vi jobbat långsiktigt och rätt. Att Sagax nu blir en av NP3s största ägare kommer ge positiva effekter för NP3s befintliga ägare och för vår utveckling, säger Andreas Nelvig, vd NP3 Fastigheter.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Nyheter ortsvis

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived