+
Pågående bygget av Haraholmen.
 • Över 100 rekryteringar i år

  PUBLICERAD 2016-10-03 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2016-10-03 15:46

  Textstorlek

  Dela med andra

  Hela fabriksbyggnadens yttre skal på plats och avtal med alla entreprenörer tecknade för Lindbäcks nya produktionsanläggning för flerbostadshus.

  Fabriken i Öjebyn byggs ut och hittills har drygt 100 personer rekryterats till fabrik, kontor och byggarbetsplatser.
  – Arbetet har gått bra hittills och vi är i fas med tidplanen. Vi har avtal med alla våra entreprenörer och nu med skalet på plats färdigställer vi nu invändigt och påbörjar byggnation av kontors- och förrådsbyggnader, säger Mikael Nyberg, byggchef.

  Peab är sedan tidigare klar för totalentreprenaden som genomförts hittills, dvs schakt, grundläggning, stomme väggar och tak och likaså Ivab som levererar och installerar sprinkler och rör. Nu är det också klart med Bravida som elleverantör och Storfors Plåt och Reglerteknik i Norr (Rtn) som ska installera luft- och ventilationssystem.

  Parallellt med etableringen av fabriken på Haraholmen utvecklar fabriksledningen också den befintliga fabriken i Öjebyn.

  – Målsättningen att tredubbla vår produktion innebär en förändrings-process i hela vår organisation. Under vår och sommar har vi rekryterat ca 75 personer bara till fabriken och som nu ska komma in i sina respektive roller samtidigt som vi tillfälligt inför tvåskift, bygger ut och lägger om produktionsflödet. Det är en intensiv men spännande utmaning att få alla bitar på plats, säger Peter Eriksson, fabrikschef.

  Fakta
  Budget: 480 miljoner
  Yta: Cirka 40 000 kvadratmeter inkl. produktion, lager, kontor, restaurang, personalutrymmen.
  Kapacitet: 1600 lägenheter/år som tillsammans med befintlig produktionsanläggning i Öjebyn ger en produktionskapacitet på 2400 lägenheter/år
  Arbetstillfällen: 150 exkl. byggarbetsplatser, underentreprenörer och leverantörer. Från och med årsskiftet har man fram till idag rekryterat 103 personer varav cirka 24 procent kvinnor (mål 50 procent kvinnor).

  Redaktionen

  Källa: Lindbäcks

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived