• Långivare kan påverkas av D. Carnegie-affär

  PUBLICERAD 2016-10-20 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2016-10-20 13:52

  Textstorlek

  Dela med andra

  Skulle Blackstones budpliktsbud på D. Carnegie & Co. bli framgångsrikt, det vill säga så att den amerikanska fondjätten får in tillräckligt stor andel av bolaget för att kunna ta över det helt och tvångsinlösa aktier, talar mycket för att fastighetsbolagets långivare får sig en törn. Det rapporter Dow Jones Newswires och citerar Swedbank.

  Banken konstaterar att investerare av Blackstones karaktär tenderar att öka den finansiella hävstången (skuldsättningen) i bolag som de köper in sig i, vilket per definition skulle underminera befintliga långivare men som Swedbank påpekar skulle långivarna kunna undvika det genom att aktivera säljoptioner på grund av kontrollbyte i fastighetsbolaget.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived