+
Anders Jarl är styrelseordförande för Wihlborgs. Foto: Wihlborgs.
 • Köper i Köpenhamn för 900 miljoner

  PUBLICERAD 2016-10-31 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2016-10-31 08:41

  Textstorlek

  Dela med andra

  Wihlborgs har tecknat avtal med danska pensionsbolaget Unipension om förvärv av 13 fastigheter i Köpenhamn för 700 miljoner danska kronor, motsvarande närmare 930 miljoner svenska kronor. Affären ägde rum till direktavkastningskravet 7 procent.

  Fastigheterna omfattar cirka 100 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Tolv av fastigheterna är kontorsfastigheter och den trettonde är en lagerfastighet. Hälften av beståndet finns i Herlev/Ballerup och Høje/Taastrup, områden där Wihlborgs redan har verksamhet och övriga fastigheter i norra och södra Köpenhamn.

  – Vi ser en positiv utveckling på den danska marknaden och detta är ett bra tillfälle för oss att växa ytterligare i denna region. Vi är heller inte främmande för att göra ytterligare förvärv i de nya områden som vi nu går in i, säger Anders Jarl, vd för Wihlborgs Fastigheter.

  Tillträde sker på tisdagen, enligt ett pressmeddelande från Wihlborgs.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived