+
 • Blackstone bekräftar stundande bud

  PUBLICERAD 2016-10-13 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2016-10-17 10:09

  Textstorlek

  Dela med andra

  Den amerikanska fondjätten Blackstone kommer, som väntat, att lägga ett budpliktsbud på allt kapital i D. Carnegie & Co. Det bekräftade Blackstone på torsdagen när man informerade marknaden om att man fullföljt köpet av 32 procent av kapitalet och 40 procent av rösterna i det svenska fastighetsbolaget.

  Köpet hade man kommunicerat tidigare och säljare är de tidigare storägarna Kvalitena, Frasdale och Svensk Bolig Holding. Det sist nämnda bolaget kommer att försvinna helt ur D. Carnegies ägarlistor medan Kvalitena och Frasdale har kvar en del i bolaget men man kommer dock att vara utan inflytande då Blackstone kommer att utöva deras rösträtt. Köpet sker via Blackstones dotterbolag Vega Holdco.

  I slutet av sitt pressmeddelande skriver Blackstone:

  ”Vega är nu skyldig[t] att offentliggöra ett budpliktsbud avseende de kvarvarande aktierna i D. Carnegie & Co. inom fyra veckor från förvärvet, det vill säga senast den 10 november 2016. Vego Holdco kommer inom denna period att genom ett separat pressmeddelande offentliggöra ett budpliktsbud avseende de kvarvarande aktierna i D. Carnegie & Co. till ett pris om 100,00 kronor per aktie.”

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived