+
Visionsbild: Nacka kommun.
 • 2 100 nya bostäder i Sickla

  PUBLICERAD 2016-10-26 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2016-10-27 08:11

  Textstorlek

  Dela med andra

  Stadsdelen Sickla utanför Stockholm har de senaste åren genomgått stora förändringar, från industri till stadsmiljö. I ett nytt planprogram vill Nacka kommun nu bygga ytterligare 2 100 nya bostäder – i takt med att tunnelbanan byggs ut.

  – Programmet visar hur området kan se ut år 2030 med 2100 nya bostäder, skolor, parker och lekplatser. Dagens vägar byggs om till gator med plats för planteringar, cyklar, gående och uteserveringar. Tunnelbaneentréer finns i Sickla köpkvarter och vid Värmdövägen/Alphyddevägen, säger Jenny Nagenius, projektledare i Nacka kommun.

  I programmet ingår också en upphöjning av Saltsjöbanan, som kommer att gå på en bro längs Sickla köpkvarter. Därmed tas en barriär bort, som möjliggör mer utrymme för kontor, butiker och en mer levande stadsdel.

  Fakta “Sickla Plania”:
  2100 nya bostäder
  18 000 kvm handel/kontor
  28 avdelningar förskola
  Utökade skolverksamheter
  Nya torg och parker

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived