+
Bild: Wingårdhs.
 • Wingårdhs tar fram nytt stationsområde

  PUBLICERAD 2016-09-16 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2016-09-16 13:17

  Textstorlek

  Dela med andra

  Wingårdhs har vunnit idétävlingen om ett framtida stationsområde i Jönköping.

  Ett nytt stationsområde, en knutpunkt, ska ta plats söder om Munksjön där en ny stadsdel ska växa fram. Totalt ska 15 000 bostäder, kontor, parker och handel rymmas i stadsdelen.

  För att kunna visualisera idéer, innehåll och beskriva hur ett nytt stationsområde kan utformas och integreras i den nya stadsdelen beslutade det kommunala bolaget Södra Munksjön Utvecklings AB att utlysa en idétävling.

   

  – Det vinnande förslaget är det som bäst lever upp till de kriterier vi arbetat efter. Förslaget är funktionellt, med enkla lösningar för resenärer och bra ytor för kommersiella verksamheter. Sammantaget är det ett väldigt spännande förslag som vi nu ska lära oss av och inspireras av i det fortsatta arbetet, säger Ann-Marie Nilsson (C), juryns ordförande.

  Wingårdhs förslag kallas “Next Jönköping” och har tagits fram tillsammans med BuroHappold.

  – Vårt förslag till stationsområde i Jönköping visar hur morgondagens stad kommer förena närhet mellan människor med extremt goda kollektiva kommunikationer och en konsekvent miljöplanering, säger Gert Wingårdh, vd Wingårdhs arkitekter.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x