• Världens största pizzakedja öppnar i Malmö

  PUBLICERAD 2016-09-07 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2016-09-07 09:59

  Textstorlek

  Dela med andra

  Världens stora snabbmatskedjor gör nu Sverigeentré i knippen. Nyligen öppnade KFC sin första restaurang i Lockarp utanför Malmö och till hösten kommer Domino‘s Pizza, världens största pizzakedja, att slå upp portarna i Västra hamnen i Malmö. Det rapporterar Nyheter24Malmö.

  Domino‘s har varit etablerade i Norden sedan tidigt 1990-tal då man öppnade en rad restauranger på Island och sedan dess har ägarna till den isländska verksamheten framgångsrikt expanderat till Danmark och Norge. Nu är det Sveriges tur.

  ”Det är alltid svårt att ta sig in på en ny marknad. Men jag tror att kunderna kommer att känna att de får valuta för pengarna hos Domino’s,” säger islänningen Birgir Þór Bieltvedt, chef för Domino’s i Norden, i samtal med Nyheter24Malmö.

  Croisette Real Estate Partners har varit rådgivare till Domino’s i etableringen i Malmö och i en kommentar till Fastighetsnytt skriver Peter Bergquist, Head of Leasing på Croisette:

  ”Det är både inspirerande och fantastiskt roligt att vi på Croisette fått förtroendet att hjälpa till med etableringen i Sverige för ett stort internationellt bolag som Domino’s Pizza. Det pågår diskussioner med flera av våra kunder om fler etableringar men vi kan inte säga mer i dagsläget.”

  Enligt Nyheter24Malmö har Domino’s en förhoppning om att kunna öppna över 200 restauranger i Sverige.

  Sverrir Thór

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Dags för omtvistade snabbtåg

  Business Arena, Infrastruktur Ostlänken är ett av de mest omdiskuterade projekten i modern tid, men efter att tidplanen reviderats ska de börja rulla först om 16 år, under 2035. Kommer man att nå den vitalisering av regionen man hoppas på? Projektet diskuterades under den första upplagan av Business Arena i Norrköping.

 • Cattis Carlén blir politisk sakkunnig åt Per Bolund

  Bostäder, Rekrytering Den 22 mars börjar Cattis Carlén som politisk sakkunnig hos finansmarknads- och bostadsminister Per Bolund på Finansdepartementet. Hon kommer närmast från rollen som bostadspolitisk expert på Riksbyggen.

 • Prime Living lånar till usla villkor

  Börs Den krisande studentbostadsbyggaren Prime Living meddelar att man kommit överens med ett konsortium bestående av direkta eller indirekta aktieägare om att låna 39,3 miljoner kronor.

 • ANNONS
 • Slättö emitterar obligation

  Fastighetsmarknad Slättö Fastpartner Spånga AB emitterar ett obligationslån om 400 miljoner kronor på den nordiska obligationsmarknaden.

 • ANNONS
 • Derninger: Oscar Properties en svart låda

  Börs Oscar Properties informationsgivning kring hur bolaget kommer klara sina skuldåtaganden framöver är bristfällig. Bolaget kan därför ha brutit mot marknadsmissbruksförordningen. Det skriver Hans Derninger, grundare av rådgivnings- och investeringsfirman Creopretium, i en analys.

 • Skanskas svaga lönsamhet håller i sig

  Börs Skanska räknar inte med att nå sitt lönsamhetsmål för byggrörelsen under 2019 och 2020. Först när en mängd olönsamma projekt i USA och Polen tröskats igenom kan målet att byggmarginalen ska överstiga 3,5 procent komma att uppnås. Det meddelade bolaget på torsdagens kapitalmarknadsdag.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived