• Världens största pizzakedja öppnar i Malmö

  PUBLICERAD 2016-09-07 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2016-09-07 09:59

  Textstorlek

  Dela med andra

  Världens stora snabbmatskedjor gör nu Sverigeentré i knippen. Nyligen öppnade KFC sin första restaurang i Lockarp utanför Malmö och till hösten kommer Domino‘s Pizza, världens största pizzakedja, att slå upp portarna i Västra hamnen i Malmö. Det rapporterar Nyheter24Malmö.

  Domino‘s har varit etablerade i Norden sedan tidigt 1990-tal då man öppnade en rad restauranger på Island och sedan dess har ägarna till den isländska verksamheten framgångsrikt expanderat till Danmark och Norge. Nu är det Sveriges tur.

  ”Det är alltid svårt att ta sig in på en ny marknad. Men jag tror att kunderna kommer att känna att de får valuta för pengarna hos Domino’s,” säger islänningen Birgir Þór Bieltvedt, chef för Domino’s i Norden, i samtal med Nyheter24Malmö.

  Croisette Real Estate Partners har varit rådgivare till Domino’s i etableringen i Malmö och i en kommentar till Fastighetsnytt skriver Peter Bergquist, Head of Leasing på Croisette:

  ”Det är både inspirerande och fantastiskt roligt att vi på Croisette fått förtroendet att hjälpa till med etableringen i Sverige för ett stort internationellt bolag som Domino’s Pizza. Det pågår diskussioner med flera av våra kunder om fler etableringar men vi kan inte säga mer i dagsläget.”

  Enligt Nyheter24Malmö har Domino’s en förhoppning om att kunna öppna över 200 restauranger i Sverige.

  Sverrir Thór

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived