• Världens största pizzakedja öppnar i Malmö

  PUBLICERAD 2016-09-07 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2016-09-07 09:59

  Textstorlek

  Dela med andra

  Världens stora snabbmatskedjor gör nu Sverigeentré i knippen. Nyligen öppnade KFC sin första restaurang i Lockarp utanför Malmö och till hösten kommer Domino‘s Pizza, världens största pizzakedja, att slå upp portarna i Västra hamnen i Malmö. Det rapporterar Nyheter24Malmö.

  Domino‘s har varit etablerade i Norden sedan tidigt 1990-tal då man öppnade en rad restauranger på Island och sedan dess har ägarna till den isländska verksamheten framgångsrikt expanderat till Danmark och Norge. Nu är det Sveriges tur.

  ”Det är alltid svårt att ta sig in på en ny marknad. Men jag tror att kunderna kommer att känna att de får valuta för pengarna hos Domino’s,” säger islänningen Birgir Þór Bieltvedt, chef för Domino’s i Norden, i samtal med Nyheter24Malmö.

  Croisette Real Estate Partners har varit rådgivare till Domino’s i etableringen i Malmö och i en kommentar till Fastighetsnytt skriver Peter Bergquist, Head of Leasing på Croisette:

  ”Det är både inspirerande och fantastiskt roligt att vi på Croisette fått förtroendet att hjälpa till med etableringen i Sverige för ett stort internationellt bolag som Domino’s Pizza. Det pågår diskussioner med flera av våra kunder om fler etableringar men vi kan inte säga mer i dagsläget.”

  Enligt Nyheter24Malmö har Domino’s en förhoppning om att kunna öppna över 200 restauranger i Sverige.

  Sverrir Thór

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Stockholms smartaste hus klara

  Bostäder, Hållbarhet Enkla, ytsnåla och klimatsmarta. Så beskrivs Stockholms första flerfamiljshus i Norra Djurgårdsstaden som genererar mer energi än de förbrukar. “Förutsättningarna har inte varit de bästa men vi har kämpat järnet för att nå målet”, säger Johan Thorstensson, projektansvarig på Incoord.  

 • 4500 nya bostäder i Stora Sköndal

  Bostäder Tidigare i veckan tog den grönblåa majoriteten i Stockholms stad beslut om stadsutvecklingsplanen för totalt 4871 nya bostäder. Av dessa ingår 4500 bostäder i området Framtidens Stora Sköndal, där cirka hälften kommer bli hyresrätter. 

 • Nya ordföranden för Första och Tredje AP-fonden

  Rekrytering Regeringen har utsett Urban Hansson Brusewitz som ny ordförande i Första AP-fondens styrelse samt Christina Lindenius som ny ordförande i Tredje AP-fondens styrelse. Vidare har regeringen även utsett tre nya vice ordförande och totalt 12 nya ledamöter i de sex AP-fondstyrelserna. 

 • ANNONS
 • Besqab säljer för halv miljard i Uppsala

  Transaktioner Besqab kommer uppföra och sälja ett bostadsprojekt innehållande 253 hyresrätter i Uppsala. Köpare är NREP och affären uppgår till 493 miljoner kronor.  

 • ANNONS
 • Amasten rusar på börsen efter Urbanoköp

  Börs, Transaktioner Amasten köper Urbano från ICA-handlarnas Förbund för 2,8 miljarder kronor på kassa- och skuldfri basis, vilket är i linje med avsiktsförklaringen som undertecknades i början av maj. Amastens aktie stiger 10 procent på beskedet.

 • Oförändrad byggtakt under första kvartalet

  Bostäder Preliminärt påbörjades nybyggnation av totalt cirka 13 400 nya bostäder under det första kvartalet 2019. Det är nästan lika många som under motsvarande kvartal förra året, då påbörjades bygget av 13 665 bostäder.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived