+
David Mindus är vd på Sagax. Foto: Hemsö.
 • Sagax inför D-aktie

  PUBLICERAD 2016-09-07 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2016-09-07 08:41

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Sagax avser införa en ny stamaktie i bolaget, D-aktier. Aktien har en begränsad utdelningsnivå, högst 2 kronor per aktie och år, och utdelningen erläggs kvartalsvis. Syftet med det nya aktieslaget är att möjliggöra ökad finansiell flexibilitet och minska andelen preferensaktier i bolagets eget kapital.

  ”Stamaktierna serie D utgör uteslutande eget kapital, vilket kan jämföras med Bolagets preferensaktier som anses till lika delar utgöra eget kapital och räntebärande skuld enligt ratinginstitutens regelverk. De nya stamaktierna serie D skapar bättre förutsättningarna för Sagax att nå en så kallad investment grade rating. En sådan rating bedöms minska Bolagets finansiella risk och förväntas samtidigt förbättra förvaltningsresultatet till följd av lägre finansieringskostnader,” skriver Sagax i ett marknadsmeddelande.

  I samband med införandet av D-aktier, som bolagets extra bolagsstämma 7 oktober kommer att ta ställning till, avser bolaget emittera aktier av den nya serien för högst 383 miljoner kronor. Det blir en företrädesemission där befintliga aktieägare får möjlighet att teckna en D-aktie per 15 befintliga aktier, oavsett aktieslag. Därutöver föreslår man att styrelsen bemyndigas genomföra en riktad emission av ytterligare 101 miljoner kronor.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived