+
 • Planerar 2 000 bostäder i Tumba

  PUBLICERAD 2016-09-16 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2016-09-16 09:40

  Textstorlek

  Dela med andra

  SPG har ingått avtal om ett projekt beläget i området Kassmyra i Tumba, Botkyrka kommun och omfattar en yta om totalt 110 000 kvadratmeter.

  Detaljplaneprocess pågår om en första etapp omfattande cirka 45 000 kvadratmeter avsedd för flerfamiljshus samt förskola. En blandad bebyggelse av både hyresrätter och bostadsrätter kommer att uppföras och utgöra ett nytt bostadsområde i Tumba. Vid färdigställande av första etappen kommer området omfatta cirka 500 bostäder.

  Det nya området förväntas vara klart årsskiftet 2019/2020 och parallellt kommer ytterligare planprocess att drivas för en andra etapp som vid färdigställande kommer omfatta ytterligare 1 500 bostäder.

  – Vi är väldigt glada över att ha förvärvat ett stort område i stockholmsregionen som ger oss möjlighet att över flera år fortsätta att uppföra kvalitativa och attraktiva bostäder säger Christian Olofsson, partner och Head of Investment & Asset Management för SPG, i ett pressmeddelande.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived