+
Jonas Claeson
 • Ny byggeneral i Stockholm

  PUBLICERAD 2016-09-23 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2016-09-23 10:21

  Textstorlek

  Dela med andra

  Jonas Claeson blir ny så kallad byggeneral för Stockholms stad. Han tillträder sin nya tjänst som stadsutvecklingsstrateg på stadsledningskontoret den 1 oktober och efterträder Torleif Falk som utsetts till ny stadsarkitekt.

  Jonas Claeson är utbildad planeringsarkitekt, han kommer närmast från stadsbyggnadskontoret där han de senaste åren har varit enhetschef på planavdelningen. Han har även haft ett övergripande ansvar vid planering och miljöprofilarbetet för Norra Djurgårdsstaden och även arbetat med att utveckla planprocessen.
  – Vi är mycket glada över att Jonas kommer till oss på stadsledningskontoret. Hans stora kunskap och breda erfarenheter kommer att vara värdefulla i arbetet med att nå målet om 40 000 bostäder och samtidigt skapa hållbara stadsmiljöer för alla stockholmare, säger stadsdirektör Ingela Lindh.

  Uppdraget kommer att fokusera på uppföljning av bostadsmålen och samordning av stadens arbete precis som tidigare.
  – Stadens utveckling ligger mig varmt om hjärtat och jag ser verkligen fram emot uppdraget. Det finns en mycket god grund för det fortsatta arbetet som jag hoppas kunna förvalta och förädla, säger Jonas Claeson.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived