• Mervärden i Malmös nya profilbyggnad

  PUBLICERAD 2016-09-27 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2016-09-27 14:34

  Textstorlek

  Dela med andra

  MKB, Malmös kommunala bostadsbolag, invigde torsdagen 8 september sin nya profilfastighet Greenhouse, en 14-våningar hög hållbar och miljövänlig bostadsfastighet i Ekostaden Augustenborg i Malmö. Första inflytt i huset, som påbörjades i slutet av april 2014, ägde rum redan vid årsskiftet och nu är huset fullt uthyrt.

  I sitt invigningstal konstaterade Terje Johansson, vd för MKB, att Greenhouse är morgondagens boende för framtidens stadsbor. Augustenborg var MKB:s första byggprojekt och byggdes under perioden 1948-1952 och i slutet på 1990-talet omvandlade man staden till en ekostadsdel.

  Även Katrin Stjernfeldt Jammeh, kommunstyrelsens ordförande i Malmö, var med och invigde huset och sade då att Greenhouse Augustenborg är mer än bara att hus.

  – Det är ett tydligt exempel på hur man kan jobba med stadsutveckling för att nå både sociala och ekologiska mervärden sade hon.

  Fastighetsnytt var på plats när huset invigdes och fick bland annat besöka paret Jimmy Wäppling och Johanne Guldbergsen som har bott i huset sedan i somras och har redan blivit i det närmaste självförsörjande med grönsaker.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived