+
Torleif Falk.
 • Klart: ny stadsarkitekt i Stockholm

  PUBLICERAD 2016-09-12 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2016-09-14 09:32

  Textstorlek

  Dela med andra

  Det blir Torleif Falk som efterträder tidigare stadsarkitekten Karolina Keyzer. Närmast kommer han från stadsledningskontoret vid Stockholms stad, där han i rollen som bostadssamordnare haft det övergripande uppdraget att samordna bostadsbyggandet.

  – Jag är mycket glad att Torleif Falk blir vår nya stadsarkitekt. Stockholm växer fort och vi har en stor utmaning att bygga inte bara bostäder utan också skolor, idrottsplatser, kollektivtrafik, bibliotek, parker och annat som behövs för att skapa en attraktiv och hållbar stad, säger stadsbyggnadsdirektör Anette Scheibe Lorentzi.

  – Stadsarkitekten har här en nyckelroll, att driva kvalitetsfrågan och se till att god arkitektur och stadskvaliteterna följer med hela vägen från översiktplan till bygglov. Torleif har med sin breda erfarenhet och kompetens det som krävs för uppdraget, säger Anette Scheibe Lorentzi.

  Torleif Falk är arkitekt, SAR/MSA från KTH Stockholm/AHO Oslo. Han har tidigare arbetat på flera arkitektkontor och byggföretag. Bland annat som chefsarkitekt på Primula Byggnads, kontorschef och vice vd på TEA samt som arkitekt på Nyréns. Han har också erfarenhet från Stockholmshem, där han arbetat som projektutvecklare.

  – Att som stadsarkitekt få delta i utvecklingen av Stockholm ser jag som en komplex och spännande utmaning, men också ett stort förtroende. Jag ser stadsarkitekten som en strategiskt samordnande roll, där ett nära samarbete inom staden och med bland andra näringsliv, arkitekter, byggherrar och folkvalda är viktiga ingredienser, säger Torleif Falk.

  Torleif Falk tillträder sin tjänst 1 oktober 2016.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived