+
Ikeas varuhus i Malmö. Foto: Wikipedia/Jin Zan.
 • Ikeas 10 miljardersaffär nästan klar

  PUBLICERAD 2016-09-19 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2016-09-19 15:51

  Textstorlek

  Dela med andra

  Ikea har valt Pradera som sitt förstahandsval som köpare av bolagets 27 europeiska handelsplatser. Pradera har bjudit 1 miljard euro, motsvarande 9,6 miljarder kronor, för de 27 fastigheterna, rapporterar internationella nyhetsbyrån Bloomberg som citerar en källa med insyn i affären. Cushman & Wakefield mäklar affären, som Fastighetsnytt kunde rapportera i maj.

  Pradera är en brittisk kapitalförvaltare som med handelsfastigheter som specialdisciplin.

  Fyra av de 27 handelsplatserna är belägna i Sverige, närmare bestämt i Haparanda, Östersund, Örebro och Uddevalla. Initialt bedömdes affären vara värd 1 miljard dollar men Pradera har bjudit cirka 100 miljoner dollar mer än så, givet växelkursförhållandet mellan dollar och euro.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived