+
Per Berggren.
 • Hemsö i miljardaffär med Nacka kommun

  PUBLICERAD 2016-09-29 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2016-09-30 16:35

  Textstorlek

  Dela med andra

  Samhällsfastighetsbolaget Hemsö meddelade på torsdagen att man förvärvat en portfölj samhällsfastigheter ifrån Nacka kommun till ett fastighetsvärde om 612 miljoner kronor. Man kommer att renovera fastigheterna i samarbete med säljaren samt bygga om och bygga till. Projekten väntas vara färdigställda 2021.

  Den beräknade projektvolymen är 775-900 miljoner kronor och sammanlagt uppgår investeringen därmed till 1,4-1,5 miljarder kronor.

  Portföljen man köpt består av tre grundskolor, tio förskolor, två boenden och en ishall och genomsnittlig återstående kontraktstid är cirka 20 år, inklusive de projekt som är planerade. När projekten är färdigställda beräknas den uthyrningsbara ytan uppgå till 34 000 kvadratmeter och det bedömda hyresvärdet är lite drygt 70 miljoner kronor. Hyresgäst är huvudsakligen Nacka kommun.

  Affären är villkorad av att Nackas kommunfullmäktige godkänner den och tillträde äger rum 1 december, enligt ett pressmeddelande från Hemsö. Affären finansieras inom ramen för Hemsös löpande finansiering.

  I en kommentar säger Per Berggren, vd för Hemsö att man har ett bra samarbete med Nacka kommun.

  – [Vi] är stolta över att ha fått förtroende för att äga, förvalta och utveckla ytterligare fastigheter i kommunen, säger han.

  Före affären ägde Hemsö fyra fastigheter i Nacka med en sammanlagd uthyrningsbar yta om drygt 20 000 kvadratmeter.

  Sverrir Thór

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived