+
Ovissheten om Hillary Clintons sjukdom påverkar börserna. Foto: Gage Skidmore.
 • Börsen: Brant fall på måndagen

  PUBLICERAD 2016-09-12 AV sverrirthor
  UPPDATERAD: 2016-09-12 11:28

  Textstorlek

  Dela med andra

  Det är brant fall på Stockholmsbörsen i den inledande handeln på måndagen och marknaden följer därmed i de övriga europeiska marknadernas fotspår. Anledningen är sannolikt helgens nyheter om Hillary Clintons sjukdom och det scenario, som enligt en respekterad amerikansk politikreporter nu är fullt möjligt, att det demokratiska partiet kommer att dra tillbaka hennes kandidatur.

  Ovissheten är med andra ord stor och det brukar inte marknaden gilla vilket åtminstone delvis förklarar fallet. Det breda börsindexet har fallit med 1,6 procent i skrivande stund medan börsens fastighetsindex har fallit med 1,9 procent och FSBX med 1,63 procent. Dagens stora förlorare bland fastighetsaktierna är Klövern B som fallit med 2,6 procent i den inledande handeln.

  Följ fastighetsaktierna på Fastighetsnytt Aktieservice.

  Sverrir Thór

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x