+
Sophia Mattsson-Linnala. Foto: Rikshem.
 • Mattsson-Linnala ny vd för Rikshem

  PUBLICERAD 2016-08-23 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2016-08-24 08:49

  Textstorlek

  Dela med andra

  Sophia Mattsson-Linnala, idag vd för kommunala fastighetsbolaget Huge Fastigheter AB, har utsetts till ny vd för Rikshem AB. Rikshems ägare, AMF och Fjärde AP-fonden, meddelar samtidigt att man avser att utse en ny styrelse för bolaget.

  Sophia Mattsson-Linnala har tidigare bland annat varit vd på Sollentunahem och Botkyrkabyggen samt chef för finans- och ekonomienheten på SABO. Sophia Mattsson-Linnala tillträder tjänsten senast den 23 februari 2017.

  – Rikshem har haft en mycket god tillväxt. Det finns en stor handlingskraft och utvecklingsförmåga i bolaget och jag ser fram emot att få leda ett så spännande företag vidare. Med sin tydliga affärsmässighet och långsiktighet har Rikshem en bra grund för att utveckla verksamheten och fastigheterna. Kombinerat med sina goda kommunrelationer och sociala satsningar finns bra förutsättningar för att bidra till att skapa hållbara samhällen. Detta är något jag känner starkt för och där har Rikshem med sin närvaro i många tillväxtkommuner en viktig roll att fylla, säger Sophia Mattsson-Linnala, tillträdande vd på Rikshem, i ett pressmeddelande.

  Rikshems ägare är överens om att utse en ny styrelse på en extra bolagsstämma som avses hållas den 1 september. På den extra bolagsstämman avses Bo Magnusson utses till ny styrelseordförande och Lena Boberg, Liselotte Hjorth samt Per-Gunnar Persson till nya ledamöter. Ebba Hammarström och Ulrika Malmberg Livijn avses väljas om.

  – Jag är mycket nöjd över att Sophia Mattsson-Linnala har valt att ta sig an uppdraget som vd på Rikshem. Sophia kommer med sin gedigna erfarenhet och kompetens att ta Rikshem vidare i bolagets utveckling. Fastighetsbranschen är stabil och med de låga räntor och den bostadsbrist som finns i Sverige kommer intresset för hyresbostäder och samhällsfastigheter vara fortsatt stort. Den nya styrelsen är förvissad om att Rikshem med Sophia som vd kommer fortsätta att utvecklas starkt och leverera god avkastning till Sveriges pensionärer, säger Bo Magnusson, tillträdande styrelseordförande på Rikshem.

  Rikshems styrelse avses från och med extra bolagsstämma den 1 september 2016 bestå av:

  Bo Magnusson
  Bo är ordförande i SBAB Bank AB och Carnegie Investment Bank AB samt ledamot i KBC Bank N.V. Tidigare har Bo bland annat varit ordförande i Fastighetsaktiebolaget Norrporten.

  Lena Boberg
  Lena är vd för ICA Fastigheter och sitter i styrelserna för Secore Fastigheter och Ancore Fastigheter. Lena har tidigare varit ledamot i Corem Property Group.

  Liselotte Hjorth
  Liselotte är idag ordförande i White Arkitekter samt styrelseledamot i Kungsleden, Hoist samt East Capital Explorer.

  Per-Gunnar Persson
  Per-Gunnar är VD i Platzer Fastigheter Holding AB samt ordförande i Svensk Tennis Göteborg. Han är även ledamot i AB Emilsborg och Provibis Invest AB. Tidigare har Per-Gunnar varit ledamot i Fastighetsaktiebolaget Norrporten.

  Följande ledamöter väljs om:
  Ulrika Malmberg Livijn, Chefsjurist, Fjärde AP-fonden
  Ebba Hammarström, Administrativ chef, AMF

  Avgående ledamöter:
  Svante Johansson, Docent och adjungerad professor i associationsrätt
  Mats Efraimsson, Bolagsjurist, AMF Fastigheter
  Olof Nyström, Senior Portföljförvaltare Fastigheter, Fjärde AP-fonden
  Tomas Flodén, Stabschef, AMF

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived