+
Bild: Familjebostäder.
 • Familjebostäder bygger i Rågsved

  PUBLICERAD 2016-08-30 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2016-08-30 15:30

  Textstorlek

  Dela med andra

  Vid Familjebostäders kommande sammanträde på onsdag förväntas ett genomförandebeslut fattas gällande 219 nya bostäder i Rågsved söder om Stockholm, varav en majoritet är studentbostäder. 

  I slutet av maj 2013 tecknade Familjebostäder ett markanvisningsavtal för att utveckla bostäder längs Bjursätragatan i Rågsved. När planprocessen kommit en bit på vägen visar det sig att detaljplanen, som förväntas antas under 2016, leda till 72 vanliga lägenheter och 147 studentbostäder.

  På fastigheten, Sätehöjden 1, finns idag två garagelängor som ska rivas och ersättas med sex lamellhus med lägenheter. För att få plats med dem har bolaget även ansökt om byggrätt på en del av grannfastigheten, och därmed utöka den befintliga tomträtten med cirka 1 200 kvadratmeter.

  Studentlägenheterna ska enligt ansökan byggas i två hus nordost om den befintliga tomträtten.

  Byggstart beräknas till första kvartalet 2017, med en produktionskostnad på 294 miljoner kronor.

  Maria Nordlander

  1 kommentarer

  1. Michaela sjögren 2018-02-15

   Hur mycket kostar genomsnittshyran för en hyresrätt i Rågsved?
   Liggerhyresnivån på en 3:a på 9.000kr/mån?
   Eller är den högre eller lägre?

   Har hör att det hyrs ut hyresrätter till en kostnad på 15.000kr/mån
   Hur stor är i så fall en sådan?

   Tacksam för svar.

   Med Vänlig Hälsning
   Michaela Sjögren
   E-post: mcronstedt@gmail.com
   Telefon: 070-453 24 00

   Reply

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Massiv vinstvarning från NCC

  Börs NCC varnar i samband med tisdagens kapitalmarknadsdag för att bolaget kommer göra en miljardförlust i det tredje kvartalet. Varningen kommer efter att den nya vd:n Tomas Carlsson vid en genomlysning av bolaget hittat flera surdegar samt upptäckt att en tredjedel av bolaget är olönsamt.

 • IT-boom satte fart på kontorsmarknaden

  Fastighetsmarknad, Kontor Under de sista åren av IT-boomen när hypen var som störst kröp vakansgraden ner under två procent i de centrala delarna av Stockholm. Nu har vi ett liknande läge i huvudstaden där inte minst IT och den digitala transformationen är en del i kontorskonkurrensen.

 • Gammalt blir nytt och värdefullt

  Fastighetsmarknad, Webb-TV Att omvandla så kallade brownfields, som ofta består av gammal industrimark i centrala lägen, kan vara ett bra sätt att skapa värden där man inte bara kan förnya stadsdelar som är i behov av förnyelse utan även bara miljöer som är uppskattade.

 • ANNONS
 • Willhem köper av SSM för halv miljard

  Bostäder, Transaktioner Willhem förvärvar 176 lägenheter som kommer att byggas i framväxande Täby Park, norr om Stockholm. Säljare är SSM och fastighetsvärdet uppgår till 473 miljoner kronor. 

 • ANNONS
 • Fastighetsbranschen bäst på jämställdhet

  Fastighetsmarknad Fastighetsbranschen toppar listan på jämställda bolag för fjärde året i rad och närmar sig jämställdhet med 36 procent kvinnor i ledningsgrupperna. Det visar Allbrights senaste rapport.

 • Nya borgarråd i Stockholm

  Nyheter Moderaternas Anna König Jerlmyr tar över som finansborgarråd i Stockholms stad, efter fredagens besked om ett blågrönt styre i huvudstaden.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived

x