+
Bild: IKEA.
 • Beslut om nytt IKEA i Göteborg

  PUBLICERAD 2016-08-26 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2016-10-03 08:57

  Textstorlek

  Dela med andra

  Kommunstyrelsen i Mölndal utanför Göteborg beslutade igår att anta detaljplanen för Kållered köpstad. Det innebär bland annat att ett nytt IKEA varuhus och ett nytt shoppingcenter ska byggas.

  Planen visar att IKEA varuhuset och shoppingcentret kopplas samman och byggs på pelare en våning över markplan, vilket gör att bilparkeringen kan förläggas under handelsytorna. På så sätt kan området växa utan att ta mer mark i anspråk.

  − Vi har haft ett mycket bra samarbete med Mölndals stad i vår gemensamma ambition att utveckla Kållered köpstad. Inte minst är arbetet med att göra området mer tillgängligt, inte bara för bilar, utan även för gång-, cykel- och kollektivtrafik, särskilt viktigt, säger Niclas Ramström, etableringschef IKEA Fastigheter.

  IKEA Kållered har i dagsläget cirka 400 anställda och cirka 100 kringtjänster. De två Göteborska varuhusen besöks årligen cirka fyra miljoner gånger.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived