+
HG Wessberg och Peter Danielsson. Foto: Sverigeförhandlingen.
 • Sverigeförhandlingen överens med Helsingborg

  PUBLICERAD 2016-07-01 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2016-08-31 09:37

  Textstorlek

  Dela med andra

  Helsingborg och Sverigeförhandlingen har nått en överenskommelse om investeringar i cykelåtgärder och två Buss Rapid Transit-linjer, BRT, som på sikt kan bli spårvägar. Staten medfinansierar projekten med drygt 249 miljoner kronor och Helsingborg förbinder sig att bygga 3 530 bostäder.

  – Vår överenskommelse med Sverigeförhandlingen ger stora möjligheter att utveckla kollektivtrafiken ytterligare i Helsingborg. Förutom den redan beslutade BRT-linjen mellan Dalhem och Råå, kan vi erbjuda våra invånare två nya linjer med högklassig busstrafik mellan Berga och Ättekulla samt mellan Västergård och Ramlösagården, säger Peter Danielsson (M), kommunstyrelsens ordförande i Helsingborgs stad.

  Staten medfinansierar genom Sverigeförhandlingen 176,5 miljoner kronor till Helsingborgsexpressen 2 och 3, två nya BRT-linjer mellan Helsingborg C, Maria Station och Ramlösa station som på sikt kan utvecklas till spårväg.

  – Bostadsbyggande och infrastruktur är två centrala delar av samhällsbyggandet. Genom de två nya BRT-linjerna knyts kollektivtrafiken ihop i Helsingborg på ett effektivt sätt och resulterar i att 3 530 nya bostäder kan byggas, säger HG Wessberg, förhandlingsperson på Sverigeförhandlingen.

  Staten medfinansierar också utbyggnaden av ett stort antal större och mindre cykelåtgärder i Helsingborg med drygt 72,9 miljoner kronor. Det handlar bland annat om två nya, centralt belägna cykelgarage, nya cykelbanor, parkeringar, förbättrad standard på befintliga banor samt korsningsåtgärder.

  Redaktionen

  Källa: Helsingborgs kommun, Sverigeförhandlingen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • De ensammas minister

  Samhälle Ensamhet är en fråga som fler och fler tar på allvar, än har vi dock ingen minister i ämnet. Fastighetsnytt ställde några frågor till Tracey Crouch, den tidigare ministern för ensamhet i Storbritannien, om hur hon ser på rollen.

 • Prime Livings nyemissionsplaner går i stöpet

  Börs Prime Livings förslag om att ändra bolagsordningen och bemyndiga styrelsen att emittera aktier röstades ner på årsstämman. Den hårt prövade bostadsbyggaren har tidigare aviserat planer på att emittera aktier för upp till 400 miljoner kronor.

 • Acrinova planerar köp i Trelleborg

  Transaktioner Acrinova planerar köp av tre kommersiella fastigheter i Trelleborgs kommun. De berörda fastigheterna är Trävaren 3, Lavetten 38 samt Trävaran 12. 

 • ANNONS
  • Utvecklar bostäder i Huskvarna

   Bostäder APP Properties vinner en markanvisningstävling för bostadsområdet Fagerslätt i Huskvarna. Det vinnande förslaget, Fagerslätts Glänta, består av runt 50 nya lägenheter, fördelat på fyra olika hus. 

  • Catena hyr ut i Växjö

   Uthyrning Catena hyr ut till Alvestaglass AB i Växjö. Uthyrningen avser totalt 6700 kvadratmeter i fastigheten Postiljonen 1.

 • 150 nya bostäder på Frösön

  Bostäder - norr Nischer Propertier har tilldelats en markanvisning för fastigheten Tanken 1 på Frösön i Östersunds kommun. Detta möjliggör byggnationen av cirka 150 nya hyresrätter. 

 • ANNONS
 • NP3 gör offensiv nyemission

  Börs NP3 tar in 102 miljoner kronor i en riktad nyemission av preferensaktier för att kunna snabba på sin tillväxt.

 • Åsa Henninge till Akademiska Hus

  Rekrytering Åsa Henninge blir ny marknadsområdesdirektör på Akademiska hus. Hon kommer närmast från rollen som vd på Wästbygg Projektutveckling.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived