• Köper för tre miljarder

  PUBLICERAD 2016-07-11 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2016-07-11 09:09

  Textstorlek

  Dela med andra

  Redito har för Trophis räkning köpt en portfölj med sex handelsfastigheter. Köpeskillingen uppgår till 3,1 miljarder och säljare är Starwood Capital Group och Vencom.

  Fastigheterna ligger i handelsplatser såsom Arninge i Täby, Bäckebol i Göteborg och Boländerna i Uppsala. Övriga orter som ingår är Malmö, Eskilstuna och Landskrona. Den totala ytan uppgår till 150 000 kvadratmeter och priset är 3,1 miljarder kronor. Coop är största hyresgäst. Bland övriga hyresgäster finns bland annat XXL, Media Markt, MIO och Systembolaget. Samtliga fastigheter har dagligvarubutiker som ankarhyresgäster.

  Efter förvärvet har Trophi en portfölj med drygt 800 000 kvadratmeter butiksyta och ett fastighetsvärde på 12 miljarder kronor.

  – Genom denna affär stärker vi vår position i Sveriges fyra största städer. Samtidigt som Trophi nu får betydligt fler hyresgäster håller vi fast vid strategin med en tyngdpunkt i dagligvaror, säger Jan Björk, vd för Redito.

  Portföljen tillträds den 1 september.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived