+
Bild: Klövern/Utopia Arkitekter.
 • Klövern bygger kopparhus i Norrköping

  PUBLICERAD 2016-07-12 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2016-07-12 11:10

  Textstorlek

  Dela med andra

  Detaljplanen för området Kopparhusen i Norrköping, som drivs av Klövern och ritas av Utopia Arkitekter, har godkänts. Totalt ska 15 000 kvadratmeter byggrätter bli kontor och 110 student- och forskarbostäder.

  Området ligger i Norrköpings gamla industrilandskap.

  – Kopparhusen kommer med sitt läge, form och innehåll att skapa en intressant och attraktiv mötesplats för innovation, kreativitet och tillväxt. Blandningen av kontor, student- och forskarbostäder, restauranger och kaféer ger en stark stadskänsla med platser för arbete, möten och umgänge, säger Mikael Forkner, Regionchef på Klövern.

  För bostäderna samarbetar Klövern med Hyresbostäder i Norrköping och Utopia står för arkitekturen.

  – Vår utmaning har varit att skapa ett vackert, modernt och stadsmässigt uttryck som särskiljer sig från omgivningen men ändå inrättar sig följsamt i stadsbilden. Resultatet är ett kvarter med varierade former och höjder och högkvalitativa material som blir en självklar del av det gamla industrilandskapet, säger Emma Jonsteg, vd på Utopia Arkitekter.

  Bygger beräknas påbörjas under hösten 2016.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived