+
 • Carlyle säljer Punkt och Gallerian i Västerås

  PUBLICERAD 2016-07-15 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2016-07-15 12:59

  Textstorlek

  Dela med andra

  Carlyle Europe Real Estate Partners säljer två köpcentrum i centrala Västerås, Punkt (Mats 5) och Gallerian (Loke 24). Köpeskillingen uppgår till 850 miljoner kronor och köpare är Agora.

  De båda galleriorna omfattar tillsammans cirka 40 000 kvadratmeter uthyrbar area och ett garage om 1 500 p-platser. Fastigheterna har ett bedömt hyresvärde om cirka 98 miljoner och en uthyrningsgrad på cirka 85 procent. Punkt och Gallerian ligger i direkt anslutning till Centra som Agora äger sedan tidigare.

  – Västerås är en av de viktigaste orterna i det expansiva Mälardalen. Med det här förvärvet har vi en mycket stabil och utvecklingsbar bas i det absoluta centrum av staden. Det är ett bra exempel på hur vi vill expandera vår portfölj och vår affär, säger Wilner Anderson, vd för Agora, i ett pressmeddelande.

  Förvärvet är villkorat av nyemission och finansiering och tillträde sker den 30 september.

  Cushman & Wakefield har varit rådgivare till Carlyle. Catella Corporate Finance har varit rådgivare och MAQS advokatbyrå har varit legal rådgivare åt Agora.

  Redaktionen

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived