+
Anders Jarl är styrelseordförande för Wihlborgs. Foto: Wihlborgs.
 • Wihlborgs köper och säljer i syd

  PUBLICERAD 2016-06-22 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2016-06-22 09:31

  Textstorlek

  Dela med andra

  Wihlborgs köper en fastighet i Köpenhamn, samtidigt som de säljer fastigheter i Helsingborg och Malmö. Affärerna är ett led i att utveckla beståndet av kommersiella fastigheter.

  Fastigheten i Köpenhamn, Abildager 16, ligger i Brøndby och köps för 20 miljoner danska kronor. Fastigheter har en tomtareal om 35 000 kvadratmeter och är bebyggd med lager och kontor på 11 000 kvadratmeter. Den är dock outhyrd.

  Wihlborgs äger sedan tidigare grannfastigheten, där PostNord är hyresgäst.

  – Förvärvet av Abildager 16 innebär att vi får större möjlighet att utveckla vår befintliga fastighet och tillmötesgå våra hyresgästers framtida behov, säger Anders Jarl, vd på Wihlborgs.

  Wihlborgs förvärvar en fastighet i Köpenhamn och avyttrar fastigheter i Helsingborg och Malmö som ett led i det långsiktiga arbetet med att utveckla beståndet av kommersiella fastigheter.

  I Helsingborg säljer bolaget blandfastigheten Vikingen 10 till Gustavssons Fastigheter.

  – En avyttring av denna äldre fastighet i Helsingborg, med ett antal bostadslägenheter, är en del i vår strategi att kontinuerligt fokusera vår fastighetsportfölj, säger Anders Jarl.

  I Malmö säljer bolaget två obebyggda kvarter, med bostadsbyggrätter om cirka 20 000 kvadratmeter BTA, till privata aktörer i två separata affärer.

  Samtliga försäljningar görs som bolagsaffärer med ett totalt fastighetsvärde om 157 miljoner kronor.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Dags för omtvistade snabbtåg

  Business Arena, Infrastruktur Ostlänken är ett av de mest omdiskuterade projekten i modern tid, men efter att tidplanen reviderats ska de börja rulla först om 16 år, under 2035. Kommer man att nå den vitalisering av regionen man hoppas på? Projektet diskuterades under den första upplagan av Business Arena i Norrköping.

 • Cattis Carlén blir politisk sakkunnig åt Per Bolund

  Bostäder, Rekrytering Den 22 mars börjar Cattis Carlén som politisk sakkunnig hos finansmarknads- och bostadsminister Per Bolund på Finansdepartementet. Hon kommer närmast från rollen som bostadspolitisk expert på Riksbyggen.

 • Prime Living lånar till usla villkor

  Börs Den krisande studentbostadsbyggaren Prime Living meddelar att man kommit överens med ett konsortium bestående av direkta eller indirekta aktieägare om att låna 39,3 miljoner kronor.

 • ANNONS
 • Slättö emitterar obligation

  Fastighetsmarknad Slättö Fastpartner Spånga AB emitterar ett obligationslån om 400 miljoner kronor på den nordiska obligationsmarknaden.

 • ANNONS
 • Derninger: Oscar Properties en svart låda

  Börs Oscar Properties informationsgivning kring hur bolaget kommer klara sina skuldåtaganden framöver är bristfällig. Bolaget kan därför ha brutit mot marknadsmissbruksförordningen. Det skriver Hans Derninger, grundare av rådgivnings- och investeringsfirman Creopretium, i en analys.

 • Skanskas svaga lönsamhet håller i sig

  Börs Skanska räknar inte med att nå sitt lönsamhetsmål för byggrörelsen under 2019 och 2020. Först när en mängd olönsamma projekt i USA och Polen tröskats igenom kan målet att byggmarginalen ska överstiga 3,5 procent komma att uppnås. Det meddelade bolaget på torsdagens kapitalmarknadsdag.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived