+
Anders Jarl är styrelseordförande för Wihlborgs. Foto: Wihlborgs.
 • Wihlborgs köper och säljer i syd

  PUBLICERAD 2016-06-22 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2016-06-22 09:31

  Textstorlek

  Dela med andra

  Wihlborgs köper en fastighet i Köpenhamn, samtidigt som de säljer fastigheter i Helsingborg och Malmö. Affärerna är ett led i att utveckla beståndet av kommersiella fastigheter.

  Fastigheten i Köpenhamn, Abildager 16, ligger i Brøndby och köps för 20 miljoner danska kronor. Fastigheter har en tomtareal om 35 000 kvadratmeter och är bebyggd med lager och kontor på 11 000 kvadratmeter. Den är dock outhyrd.

  Wihlborgs äger sedan tidigare grannfastigheten, där PostNord är hyresgäst.

  – Förvärvet av Abildager 16 innebär att vi får större möjlighet att utveckla vår befintliga fastighet och tillmötesgå våra hyresgästers framtida behov, säger Anders Jarl, vd på Wihlborgs.

  Wihlborgs förvärvar en fastighet i Köpenhamn och avyttrar fastigheter i Helsingborg och Malmö som ett led i det långsiktiga arbetet med att utveckla beståndet av kommersiella fastigheter.

  I Helsingborg säljer bolaget blandfastigheten Vikingen 10 till Gustavssons Fastigheter.

  – En avyttring av denna äldre fastighet i Helsingborg, med ett antal bostadslägenheter, är en del i vår strategi att kontinuerligt fokusera vår fastighetsportfölj, säger Anders Jarl.

  I Malmö säljer bolaget två obebyggda kvarter, med bostadsbyggrätter om cirka 20 000 kvadratmeter BTA, till privata aktörer i två separata affärer.

  Samtliga försäljningar görs som bolagsaffärer med ett totalt fastighetsvärde om 157 miljoner kronor.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • Stockholms smartaste hus klara

  Bostäder, Hållbarhet Enkla, ytsnåla och klimatsmarta. Så beskrivs Stockholms första flerfamiljshus i Norra Djurgårdsstaden som genererar mer energi än de förbrukar. “Förutsättningarna har inte varit de bästa men vi har kämpat järnet för att nå målet”, säger Johan Thorstensson, projektansvarig på Incoord.  

 • 4500 nya bostäder i Stora Sköndal

  Bostäder Tidigare i veckan tog den grönblåa majoriteten i Stockholms stad beslut om stadsutvecklingsplanen för totalt 4871 nya bostäder. Av dessa ingår 4500 bostäder i området Framtidens Stora Sköndal, där cirka hälften kommer bli hyresrätter. 

 • Nya ordföranden för Första och Tredje AP-fonden

  Rekrytering Regeringen har utsett Urban Hansson Brusewitz som ny ordförande i Första AP-fondens styrelse samt Christina Lindenius som ny ordförande i Tredje AP-fondens styrelse. Vidare har regeringen även utsett tre nya vice ordförande och totalt 12 nya ledamöter i de sex AP-fondstyrelserna. 

 • ANNONS
 • Besqab säljer för halv miljard i Uppsala

  Transaktioner Besqab kommer uppföra och sälja ett bostadsprojekt innehållande 253 hyresrätter i Uppsala. Köpare är NREP och affären uppgår till 493 miljoner kronor.  

 • ANNONS
 • Amasten rusar på börsen efter Urbanoköp

  Börs, Transaktioner Amasten köper Urbano från ICA-handlarnas Förbund för 2,8 miljarder kronor på kassa- och skuldfri basis, vilket är i linje med avsiktsförklaringen som undertecknades i början av maj. Amastens aktie stiger 10 procent på beskedet.

 • Oförändrad byggtakt under första kvartalet

  Bostäder Preliminärt påbörjades nybyggnation av totalt cirka 13 400 nya bostäder under det första kvartalet 2019. Det är nästan lika många som under motsvarande kvartal förra året, då påbörjades bygget av 13 665 bostäder.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived