+
 • Wallenstam säljer på Kungsholmen

  PUBLICERAD 2016-06-30 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2016-06-30 09:25

  Textstorlek

  Dela med andra

  Wallenstam har sålt fyra fastigheter på Kungsholmen till en bostadsrättsförening. Fastighetsvärdet för de 75 lägenheterna uppgår till 345 miljoner kronor.

  Bolaget köpte fastigheterna i samband med att de sålde Kungsholmsporten till AMF i början av 2015. De ingick i en liten portfölj som då var värd 293 miljoner kronor.

  De fastigheter som nu säljs är Morellträdet 6, 12 och 13. Totalt utgör de 5 800 kvadratmeter fördelat på 75 lägenheter. Föreningen konverterar vissa lokalareor till lägenheter samt har försålt råvinden.

  Bostadsrättsföreningen företräddes av Restate.

  Utöver affären på Kungsholmen har Wallenstam genomfört flera andra försäljningar under första kvartalet som inte tidigare kommunicerats. Totalt har de fem fastigheterna 513 miljoner kronor i överenskommet fastighetsvärde, där Morellträdet är inräknat.

  – Vi har en plan att successivt föryngra vårt fastighetsbestånd. Detta sker framför allt genom nyproduktion av nya kvalitativa hyresrättsfastigheter. Planen innebär också att vi ibland avyttrar äldre fastigheter för att finansiera vår nyproduktionssatsning, säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived