+
Illustration:White Arkitekter
 • Veidekke och Arcona bygger i Hagastaden

  PUBLICERAD 2016-06-22 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2016-06-22 15:23

  Textstorlek

  Dela med andra

  Vitartes, som till lika delar ägs av Hemsö och SveaNor, har gett Veidekke och Arcona i uppdrag att bygga ett nytt ögonsjukhus i Hagastaden i Stockholm. Avtalet motsvarar arbeten till en uppskattad volym om cirka 1 miljard kronor.

  Ett avtal har tecknas med Vitartes om att uppföra en nybyggnad om cirka 42 000 kvadratmeter inom kvarteren Stockholm Patienten 1 och Solna Princeton 1.Projektet kommer att genomföras som en totalentreprenad i samverkan, där den första av två etapper nu avropats. Den totala kontraktssumman uppgår till cirka 1 miljard kronor varav första etappen utgör cirka 320 miljoner kronor. Samarbetet i projekteringen har redan påbörjats och projektet i sin helhet ska vara helt färdigställt till årsskiftet 2019/2020.

  Stockholms läns landsting är största hyresgäst i byggnaden, där S:t Eriks ögonsjukhus (STE) kommer att bedriva verksamhet. Projektet byggs i direkt anslutning till för Nya Karolinska sjukhuset och delvis ovanpå befintlig tunnelrör för E4:an.

  Nybyggnationen ska vara helt färdigställd till årsskiftet 2019/2020 och kommer att miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad nivå guld.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived