+
 • Växande Fastighetsgiro vill visa på branschens betydelse

  PUBLICERAD 2016-06-03 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2016-06-03 10:40

  Textstorlek

  Dela med andra

  Cykelloppet FastighetsGirot kommer att genomföras för sjätte året i rad den 8 juni. Längden är cirka 75 kilometer. Arrangörerna säger att det ser ut att bli deltagarrekord och framhåller branschens betydelse för samhällsutvecklingen.

  Loppet arrangeras av P-O Skoog från Forum fastighetsekonomi, Timo Murberger från Optiperform samt Kent Pergéus, Fastighetschef i Västerås Stad.

  – Deltagarantalet ökar varje gång och vi utvecklar loppet med mer innehåll. Loppet blir roligare för varje år helt enkelt. Fastighetsgirot har också numera en mer medveten profilering om att fastighetsbranschen har en viktig roll när det gäller att stimulera för mer cykling, säger P-O Skoog.

  Timo Murberger vill slå ett slag för cykeln i ett bredare sammanhang och menar att fastighetsbranschen har en viktig roll att spela.

  – Fastighetsproffs behöver ha bättre närhet till cyklismen. Den blir allt viktigare i transportsystemet, och för en mer hållbar livsstil. Där spelar fastighetsbranschen en viktig roll.  Cyklismen driver också intressant samhällsutveckling. Utveckling av nya tjänster, koncept och teknik. Allt från infrastruktur och samhällsplanering till hur fastighetsägare, konsulter och FM-branschen kan möta den kraftigt ökade efterfrågan på de direkta och indirekta tjänster som cyklismen för med sig, säger Timo Murberger.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • “Låna av varandra är något som måste hända”

  Business Arena Göteborg, Ekonomi Det finns många osäkerhetsfaktorer att hålla öga på under 2019, handel, geopolitik, EU:s framtid, nya teknologier och nya affärsmodeller som växer fram. Tim Moonen, Managing Director, The Business of Cities, gästade Business Arena Göteborg för att tala om de nordiska städernas plats i det nya landskapet.

 • Tobinentreprenör går i konkurs

  Börs Q-Gruppen Bygg AB, som är totalentreprenör till två av Tobin Properties bostadsprojekt, har försatts i konkurs.

 • Åsa Henninge till Akademiska Hus

  Rekrytering Wästbyggs vd Åsa Henninge lämnar bolaget och blir ny marknadsområdesdirektör på Akademiska hus. Åsa tillträder sin nya tjänst den 15 augusti. 

 • ANNONS
 • SSM vinner mot par i Tingsrätten

  Börs Stockholms Tingsrätt har på tisdagen dömt till SSM:s fördel i en tvist mellan bolagets bostadsrättsförening West Side Solna och ett par som tecknat ett förhandsavtal om bostadsköp.

 • ANNONS
 • Engagemanget som lyfter staden

  Business Arena Göteborg, Samhälle Även i landet lagom sker inte saker av sig självt och de epitet som kopplats till Sverige har hamnat under lupp. Men det går att vända en negativ trend. Hamid Zafar gästade Business Arena Göteborg för att berätta om sitt engagemang och arbete med Sjumilaskolan i Göteborg.

 • SBB miljardköper av Hemsö

  Transaktioner Samhällsbyggnadsbolaget förvärvar totalt 14 fastigheter av Hemsö för runt 1,2 miljarder kronor. Fastigheterna är belägna i Stockholm och Västra Götaland. 

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived