• SBAB emitterar grön obligation

  PUBLICERAD 2016-06-17 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2016-06-17 14:52

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  SBAB emitterade den 16 juni en grön obligation om 2 miljarder kronor med en löptid på fem år.

  – Genom att emittera en grön obligation fortsätter vi arbetet mot ett hållbart kretslopp av pengar – att låna upp grönt och att låna ut grönt. Det handlar också om att på sikt bidra till att nationella och internationella klimatmål uppnås, säger Klas Danielsson, vd för SBAB.

  Exempel på investerare bakom transaktionen är AMF Fonder, Andra AP-fonden, Captor för AI Pension’s räkning, Danske Invest och Länsförsäkringar Fonder, If Skadeförsäkring AB, KfW, Linköpings Kommun, MIROVA, Naventi Fonder, SPP Storebrand, Tredje AP-fonden och Öhman Fonder.

  De medel som SBAB erhåller kommer uteslutande att användas till finansiering eller refinansiering av sådana bostadsfastigheter som uppfyller ett antal kriterier för energieffektivitet alternativt innehar vissa miljöcertifieringar. Ett ramverk, baserat på ICMA:s “Green Bond Principles”, har upprättats där förutsättningarna för utgivande av SBAB:s gröna obligationer samt SBAB:s vidareutlåning beskrivs.

  SEB agerade rådgivare kring ramverket och var arrangör av transaktionen.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived