+
La Guardia. Foto: Patrick Handrigan/Wikimedia.
 • Rekordstort uppdrag för Skanska

  PUBLICERAD 2016-06-02 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2016-06-02 16:50

  Textstorlek

  Dela med andra

  Skanska har tecknat avtal för att utveckla flygplatsen LaGuardia i New York. Avtalet är värt 2,8 miljarder dollar – 23 miljarder svenska kronor..

  Bolaget ingår i “LaGuardia Gateway Partners”. Avtalet sker i offentlig privat samverkan och omfattar finansiering, design, byggnation, drift och underhåll av flygplatsens Terminal B. Hyresavtalet sträcker sig till och med 2050.

  Avtalat inkluderar även byggnation av kringliggande infrastruktur och en ny, central entréhall.

  Avtalet är Skanskas största någonsin. Det totala värdet på design- och byggkontraktet av projektet uppgår till 4 miljarder dollar, cirka 33 miljarder kronor. Skanskas andel av kontraktet är 70 procent och är värd cirka 2,8 miljarder dollar, cirka 23 miljarder kronor.

  – Det här är Skanskas största projekt någonsin. Vi är stolta över att investera i och leda byggnationen av det här projektet som kommer att förbättra flygkvaliteten för miljoner människor, säger Johan Karlström, vd och koncernchef på Skanska.

  Byggnationen påbörjas omedelbart. Merparten av den nya terminalen kommer öppnas 2020, för att i allt väsentligt vara färdigställd under 2022.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived