+
Turbinhallen. Bild: Profi.
 • Profi och SSM:s projekt i Nacka blir av

  PUBLICERAD 2016-06-08 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2016-06-08 13:38

  Textstorlek

  Dela med andra

  Profi och SSM:s bostadsprojekt Turbinhallen i Järla Sjö, Nacka har överklagats till flera instanser, men nu meddelar Mark- och miljööverdomstolen att man inte kommer att bevilja prövningstillstånd. Därmed kommer 200 bostäder att byggas på platsen.

  Det var i april förra året som miljö- och stadsbyggnadsnämnden i Nacka kommun beviljade bygglov för förslaget att bygga om Centralkvarteret i Järla Sjö till bostäder. Beslutet har sedan dess överklagats i flera instanser, men i och med dagens besked har bygglovet vunnit laga kraft och kan därmed inte överklagas.

  Det gamla industrikvarteret ska omvandlas till 200 bostäder, en skola och olika verksamheter.

  –  Vi är mycket glada över beskedet från Mark- och miljööverdomstolen som innebär att vi kan gå vidare med genomförandet av detta projekt och bidra till bostadsbyggandet i Nacka, säger Thomas Sipos, vd på Profi Fastigheter.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived