+
Märta Stenevi. Foto: Jennie Larsson.
 • Hon blir Karolina Skogs efterträdare

  PUBLICERAD 2016-06-17 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2016-06-17 11:39

  Textstorlek

  Dela med andra

  Efter att Karolina Skog (MP) utsetts till ny miljöminister nomineras Märta Stenevi till nytt stadsbyggnadskommunalråd i Malmö.

  Karolina Skog har varit uppskattad i rollen, vilket märktes inte minst när hon valdes till ny miljöminister. Det nya förslaget presenterades av valberedningen på fredagen.

  Märta Stenevi är i dag regionråd i Region Skåne, med ansvar för personalfrågor, ordförande i personalnämnden samt första vice ordförande i regionstyrelsen.

  – Märta Stenevi har visat att hon har den erfarenhet och kunskap som krävs för att snabbt kunna ta över och leverera konkreta resultat i rollen som kommunalråd. Vi bedömer att Märta är helt rätt person att representera Miljöpartiet de gröna i Malmöpolitiken de kommande åren, säger Malte Roos, sammankallande i valberedningen.

  Övrig kandidat är Lucas Carlsson.

  Det formella beslutet om tillsättningen av det nya kommunalrådet fattas av kommunfullmäktige vid sammanträdet onsdag 22 juni.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived