+
Märta Stenevi. Foto: Jennie Larsson.
 • Hon blir Karolina Skogs efterträdare

  PUBLICERAD 2016-06-17 AV Maria Nordlander
  UPPDATERAD: 2016-06-17 11:39

  Textstorlek

  Dela med andra

  Efter att Karolina Skog (MP) utsetts till ny miljöminister nomineras Märta Stenevi till nytt stadsbyggnadskommunalråd i Malmö.

  Karolina Skog har varit uppskattad i rollen, vilket märktes inte minst när hon valdes till ny miljöminister. Det nya förslaget presenterades av valberedningen på fredagen.

  Märta Stenevi är i dag regionråd i Region Skåne, med ansvar för personalfrågor, ordförande i personalnämnden samt första vice ordförande i regionstyrelsen.

  – Märta Stenevi har visat att hon har den erfarenhet och kunskap som krävs för att snabbt kunna ta över och leverera konkreta resultat i rollen som kommunalråd. Vi bedömer att Märta är helt rätt person att representera Miljöpartiet de gröna i Malmöpolitiken de kommande åren, säger Malte Roos, sammankallande i valberedningen.

  Övrig kandidat är Lucas Carlsson.

  Det formella beslutet om tillsättningen av det nya kommunalrådet fattas av kommunfullmäktige vid sammanträdet onsdag 22 juni.

  Redaktionen

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

 • De ensammas minister

  Samhälle Ensamhet är en fråga som fler och fler tar på allvar, än har vi dock ingen minister i ämnet. Fastighetsnytt ställde några frågor till Tracey Crouch, den tidigare ministern för ensamhet i Storbritannien, om hur hon ser på rollen.

 • Prime Livings nyemissionsplaner går i stöpet

  Börs Prime Livings förslag om att ändra bolagsordningen och bemyndiga styrelsen att emittera aktier röstades ner på årsstämman. Den hårt prövade bostadsbyggaren har tidigare aviserat planer på att emittera aktier för upp till 400 miljoner kronor.

 • Acrinova planerar köp i Trelleborg

  Transaktioner Acrinova planerar köp av tre kommersiella fastigheter i Trelleborgs kommun. De berörda fastigheterna är Trävaren 3, Lavetten 38 samt Trävaran 12. 

 • ANNONS
  • Utvecklar bostäder i Huskvarna

   Bostäder APP Properties vinner en markanvisningstävling för bostadsområdet Fagerslätt i Huskvarna. Det vinnande förslaget, Fagerslätts Glänta, består av runt 50 nya lägenheter, fördelat på fyra olika hus. 

  • Catena hyr ut i Växjö

   Uthyrning Catena hyr ut till Alvestaglass AB i Växjö. Uthyrningen avser totalt 6700 kvadratmeter i fastigheten Postiljonen 1.

 • 150 nya bostäder på Frösön

  Bostäder - norr Nischer Propertier har tilldelats en markanvisning för fastigheten Tanken 1 på Frösön i Östersunds kommun. Detta möjliggör byggnationen av cirka 150 nya hyresrätter. 

 • ANNONS
 • NP3 gör offensiv nyemission

  Börs NP3 tar in 102 miljoner kronor i en riktad nyemission av preferensaktier för att kunna snabba på sin tillväxt.

 • Åsa Henninge till Akademiska Hus

  Rekrytering Åsa Henninge blir ny marknadsområdesdirektör på Akademiska hus. Hon kommer närmast från rollen som vd på Wästbygg Projektutveckling.

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived