+
 • Coop investerar i Kirunas nya stadskärna

  PUBLICERAD 2016-06-28 AV Mattias Fröjd
  UPPDATERAD: 2016-08-29 09:49

  Textstorlek

  Dela med andra

  TAGGAR

  Coop Norrbotten och Kiruna kommun har tecknat avtal om den första handelsinvesteringen i nya centrum.

  Totalt omfattar byggrätten cirka 10 000 kvadratmeter och utbyggnaden kommer att ske etappvis. Coops etablering ligger i direkt anslutning till den nya E10:an.

  All handel i nuvarande centrum erbjuds möjlighet till etablering vid Handelsgatan. Handelsgatan börjar vid det nya Stadstorget och mynnar ut vid den parkering och torgbildning som knyter hop stadskärnans butiker och Coop.

  Kiruna kommun är just nu i slutförhandlingar med kontraktsskrivande för ytterligare kvarter med bostäder, hotell och detaljhandel. Samtidigt pågår förhandlingar med fastighetsbolag om långsiktigt ägande av tillkommande bostäder och kontor. Kommunen räknar med att allt kontraktsskrivande ska klaras av under sensommaren och hösten 2016. Byggstart för de första bostäderna, kontoren och hotell kommer att ske första halvåret 2017. Första kvartalet 2020 kommer den nya stadskärnan och Handelsgatan att stå klar.

  Redaktionen

   

  Kommentera artikeln

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta

  Vänligen håll en god ton när du kommenterar. Personangrepp, rasistiska uttalanden och dylikt är inte tillåtet. Kommentarer som går över gränsen kommer att raderas.

Nyheter ortsvis

Bläddra bland tidigare utgavor i arkived